‘Cobra Kai’ in gevaar? Zesde seizoen nog steeds niet bevestigd door Netflix

Het vijfde seizoen van Cobra Kai staat ondertussen al enkele maanden online, maar toch heeft Netflix nog geen vervolg aangekondigd. De Netflixserie die is gebaseerd op de originele Karate Kid-films is nog steeds gigantisch populair en fans zouden alvast graag nog een vervolg zien. Maar aangezien Netflix de laatste tijd heel wat series afvoert, groeit de onzekerheid rond het nieuwe seizoen.

Hoewel het laatste seizoen van Cobra Kai een nogal open einde had en de makers al verschillende ideeën en scenarios klaar hebben voor eventuele volgende afleveringen, is een zesde seizoen nog steeds niet zeker. Ongeveer vier maanden na de vorige release, heeft Netflix namelijk nog niets bekendgemaakt. En dat is opmerkelijk te noemen, zeker in tijden dat de streamingdienst heel wat projecten begint te cancellen.

Cobra Kai

Cobra Kai bestaat al sinds 2018 en in 2020 verhuisde de reeks naar Netflix. Sindsdien groeide het uit tot een populaire serie bij zowel jongeren als volwassenen. De reeks is een soort Karate Kid-reboot, waarbij ook personages uit de originele film te zien zijn. Daarbij horen o.a. Johnny Lawrence (Zabka), Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en John Creese (Martin Kove).

In september 2022 was het vijfde seizoen te zien. Dat eindigde, na een gevecht in de Cobra Kai-dojo, opvallend positief. De grote vijand van het seizoen, Terry Silver (Thomas Ian Griffith), werd opgepakt door de politie en de twee dojo’s leken eindelijk vredig te kunnen samenwerken. Maar toch was er sprake van één grote cliffhanger. De grote Cobra Kai-leider John Creese (Martin Cove) blijkt namelijk helemaal niet dood.

Seizoen 6

Dat is een verhaallijn voor het zesde seizoen. Althans, als dat er ooit komt. De laatste tijd heeft Netflix namelijk nogal wat series afgevoerd. Zo zullen onder andere First KillFate: The Winx SagaThe Midnight Club, Space Force en 1899 niet meer terugkeren.

De successerie Wednesday werd dan wel weer verlengd, maar dat gebeurde al een maand na het vorige seizoen. Ook series als Heartstopper en Emily in Paris krijgen nog een vervolg, maar dat is ook al langer bekend. De zenuwen rond een vervolg van Cobra Kai beginnen dus te groeien.

Meer
Lees meer...