‘Emily in Paris’ krijgt derde en vierde seizoen op Netflix

Het tweede seizoen van Emily in Paris is nog geen maand uit, maar er is al meer goed nieuws voor de fans van de reeks. De serie krijgt namelijk niet één maar wel twee extra seizoenen van Netflix.

You love it or you hate it, maar Emily in Paris krijgt nog eens twee seizoenen van Netflix. De reeks kreeg heel wat kritiek over de representatie van Parijs en z’n inwoners, maar blijft een succes voor de streamingdienst. Daarom werd de reeks ineens verlengt voor nog eens twee seizoenen.

Twee extra seizoenen

Op het einde van het tweede seizoen zagen we hoe Emily (Lily Collins) de knoop doorhakte of ze in Parijs zou blijven. Wat ze besloten had, kregen we nog niet te zien. Maar de serie heeft dus geen open einde, maar zal nog eens twee seizoenen krijgen.

Netflix maakte het nieuws bekend met een video met enkele van de leukste momenten uit het tweede seizoen. Daarbij krijgen we ook de boodschap “Nieuw jaar, nieuwe kansen” te zien. Het wordt nog afwachten welke kansen Emily zal grijpen. Zal ze gaan voor een langeafstandsrelatie met Alfie (Lucien Laviscount), of blijft ze toch wachten op Gabriel (Lucas Bravo) ook al is die nu opnieuw samen met Camille (Camille Razat)?

Bekijk hier de aankondiging van de twee nieuwe seizoenen op Instagram:

Kritiek

Het eerste seizoen van Emily in Paris kreeg heel wat kritiek. Die kwam vooral uit Franse hoek. Franse kijkers hadden namelijk problemen met de stereotiepe afbeelding van Parijs en z’n inwoners. In het tweede seizoen werd daar wel al heel wat aan verbeterd. Zo spraken de Franse personages meer Frans onderling en werden ze ook minder stereotiep afgebeeld. Toch kwam er opnieuw kritiek, die volgens actrice Philippine Leroy-Beaulieu (Sylvie in de reeks) het gevolg is van het feit dat Fransen niet weten hoe ze met zichzelf moeten lachen.

Het tweede seizoen van Emily in Paris kreeg daarnaast ook kritiek vanuit Oekraïne. Het Oekraïense personage Petra (Daria Panchenko) bleek namelijk een dievegge te zijn. De Oekraïense minister van cultuur Oleksandr Tkachenko stuurde daarom een brief naar Netflix om z’n ongenoegen te uiten. Via Telegram verklaarde hij: “We hebben een karikaturale afbeelding van een Oekraïense vrouw en dat is onacceptabel. Het is ook beledigend. Is dat hoe Oekraïeners worden gezien in het buitenland?”

Wanneer het derde en vierde seizoen van Emily in Paris zullen verschijnen, is nog niet bekend. Tot dan kan je uiteraard wel een serie vanop onze top 50 van de beste Netflixseries bekijken.

Meer
Lees meer...