‘Emily in Paris’-actrice vindt dat Fransen niet met zichzelf kunnen lachen

Het tweede seizoen van de luchtige serie Emily in Paris staat ondertussen drie weken online, en fans kunnen al niet wachten op een volgende. Toch zorgt de serie voor heel wat ophef. Kijkers klagen onder andere over de stereotiepe afbeelding van de Fransen, en in een recent interview met Page Six reageerde actrice Philippine Leroy-Beaulieu (Sylvie) nu op die commentaar.

Emily in Paris, uitgesproken als Emily in Parie, is een beetje de Sex and the City van deze tijd. Emily Cooper komt, als medewerker van een marketingbureau, in Parijs terecht, waar ze zich probeert aan te passen. Dat gaat niet zonder slag of stoot en zeker niet in Emily’s geval. In de eerste twee seizoenen was te zien dat ze moeite had met de taal en cultuur, en dat ook het ‘Franse gedrag’ niet altijd in goede aarde viel.

Gebrek aan humor

Doordat de serie wordt verteld door de ogen van Emily, komen de Fransen soms stereotiep over. Dat is toch wat de Fransen er zelf van vinden, want na het eerste seizoen was de commentaar niet mals. “Niet één cliché is gespaard gebleven, zelfs niet het zwakste”, zei een review. Een andere vond dat de Fransmannen werden omschreven als “lui, arrogant, vuil, gemeen en bitter” en dat het leek alsof de Amerikaanse jongedame dan maar alles kwam redden. Dat meldde The Irish Times.

Op die uitspraken heeft actrice Philippine Leroy-Beaulieu, die de rol van baas Sylvie speelt, nu een antwoord klaar. In een interview met Page Six vertelt ze dat “de Fransen maar al te goed weten hoe ze met anderen moeten lachen, maar niet weten hoe ze met zichzelf moeten lachen”. Het gaat zelfs nog verder, want Leroy-Beaulieu noemt het gewoon een gebrek aan humor. “Ze voelen zich meteen aangevallen als iemand met hen lacht. Darren (Darren Starr, de maker) lacht even goed met de Amerikanen, maar dat beseffen ze niet. Fransen hebben gewoon geen humor, dat is wat ik vind”, klonk het.

Aanpassingen

Toch gingen de makers van Emily in Paris na de commentaar op het eerste seizoen aan de slag. In het tweede seizoen, dat dus sinds kort op Netflix staat, hielden ze al rekening met een aantal opmerkingen. Daardoor spreken de Fransen nu ook Frans onder elkaar, en is het niet alleen maar liefde, seks en lekker eten wat de klok slaat. Of toch niet wat de Parisiens betreft, want Emily neemt het er in het tweede seizoen wel van. Een derde seizoen is nog niet bevestigd, maar het lijkt er wel te komen.

Bekijk de trailer van het tweede seizoen van Emily in Paris hier:

Alles al uitgekeken en op zoek naar iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix

Meer
Lees meer...