Het tweede seizoen van ‘Emily in Paris’ staat op Netflix!

Veertien maanden na het eerste seizoen heeft Netflix vandaag eindelijk seizoen 2 van Emily in Paris gelost. Dat bestaat opnieuw uit tien afleveringen en gaat verder waar het verhaal vorig jaar eindigde.

Emily in Pariswat je overigens op zijn Frans moet uitspreken – draait rond de Amerikaanse Emily Cooper (Lily Collins) die voor haar werk bij een marketingbureau naar de Franse hoofdstad Parijs verhuist. Dat zorgt voor de nodige problemen, want Emily spreekt geen woord Frans en heeft ook geen idee hoe de Franse cultuur in elkaar zit.

De Netflixreeks werd meteen een succes, maar kreeg ook de nodige kritiek. Zo zou de serie nogal veel clichés tonen over Fransen. Ook spraken alle Franse personages vreemd genoeg onderling met elkaar in het Engels. Netflix was niet blind voor die kritiek en probeerde enkele van die fouten te herstellen in het tweede seizoen.

Nevenpersonages

Emily in Paris blijft nog steeds een vrolijke, feelgoodserie, maar de streamingdienst heeft wel geprobeerd om het verhaal iets realistischer te maken. Zo spreken de Franse personages deze keer onderling wel degelijk Frans. Bovendien is er in het tweede seizoen niet enkel aandacht voor de avonturen (en het liefdesleven) van Emily zelf, maar zijn er ook verhaallijnen voor de nevenpersonages in de reeks. Uiteraard blijft er ook dit seizoen veel aandacht voor de mode, kleding en alle andere typische kenmerken van de Franse hoofdstad.

Emily in Paris is terug te vinden op Netflix. Zoek je nog iets anders om te bekijken? Check dan onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...