‘Cobra Kai’ seizoen 5 haalt zeldzame perfecte score bij critici

Het vijfde seizoen van Cobra Kai staat nog geen week online, maar toch kan het al op heel wat positieve reacties rekenen. De Netflixserie die is gebaseerd op de originele Karate Kid-films is nog steeds gigantisch populair en fans zijn alvast niet teleurgesteld in de nieuwe afleveringen. Sommigen noemen dit zelfs het beste seizoen, wat niet vaak voorkomt bij een langlopende reeks. Ook critici lijken het er over eens.

Cobra Kai is hot! De reeks over eeuwige vijanden Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en Johnny Lawrence (William Zabka) lijkt zich elk seizoen te heruitvinden. En dat is ook deze keer het geval, want het vijfde seizoen wordt met open armen ontvangen. Fans zijn razend enthousiast en ook critici reageren positief op de nieuwe afleveringen. Het nieuwe seizoen kan zelfs rekenen op een perfecte score van 100 procent op Rotten Tomatoes, en dat is iets wat maar zelden voorkomt.

Cobra Kai

Het vijfde seizoen van de serie speelt zich enkele maanden na het einde van seizoen 4 af. Zowel Cobra Kai als Miyagi Fang wonnen een reeks op het grote All Valley-toernooi en volgens de afspraken zou Miyagi Fang moeten sluiten. Dat gebeurt ook, terwijl Cobra Kai zich blijft uitbreiden onder leiding van Terry Silver (Thomas Ian Griffith).

De dojo van Silver vormt een gevaar voor de kinderen in de Valley en daar wil LaRusso iets aan doen. Maar wanneer het ten koste van zijn familie lijkt te gaan, verandert hij van gedacht. Ondertussen proberen ook jonge rivalen Miguel (Xolo Maridueña) en Robby (Tanner Buchanan) het bij te leggen. 

Critici

Kortom, er gebeurt veel in het nieuwe seizoen van Cobra Kai. Maar toch lijkt alles te kloppen en is er geen enkele verhaallijn die aan zijn lot wordt overgelaten. Er is plaats voor vijandelijkheid en karate, maar ook voor liefde en emoties. En daarnaast ontbreken natuurlijk ook de indrukwekkende vechtscènes niet.

Dat is ook critici niet ontgaan, want op dit moment heeft de reeks nog steeds een perfecte score van 100 procent op Rotten Tomatoes. Die score is opgemaakt uit 28 recensies van erkende critici. “De show weet dat het zichzelf niet te serieus moet nemen en dat werkt”, klinkt het in een recensie. Een andere criticus noemt het dan weer “de perfecte mix tussen nostalgie en tienerdrama”. Ze zijn het er dus allemaal over eens: dit was een zo goed als perfect seizoen. Of er ook nog een zesde komt, moet nog officieel worden bevestigd.

Meer
Lees meer...