‘Cobra Kai’ seizoen 5 al in september op Netflix

Goed nieuws voor de fans van de reeks Cobra Kai. In tegenstelling tot de vorige seizoenen komt het nieuwe en vijfde seizoen namelijk al in september. Daarmee doorbreken ze de gewoonte van de release rond de nieuwjaarsperiode. Netflix maakte de releasedatum voorbije nacht bekend aan de hand van een eerste teaser.

Vanaf 9 september 2022 kunnen de fans van Cobra Kai naar het vijfde seizoen kijken. Dat maakte Netflix deze nacht bekend. Het vorige seizoen dateert nog maar van 31 december vorig jaar, maar toch lijkt de reeks dus al klaar voor een vervolg. In de eerste beelden is alvast te zien hoe sensei Lawrence (William Zabka) op zoek gaat naar zijn poulain Miguel (Xolo Maridueña) in Mexico.

Cobra Kai

Cobra Kai bestaat al sinds 2018 en in 2020 verhuisde de reeks naar Netflix. Sindsdien groeide het uit tot een populaire serie bij zowel jongeren als volwassenen. De reeks is een soort Karate Kid-reboot, waarbij ook personages uit de originele film te zien zijn. In het eerste seizoen zagen we hoe eeuwige rivalen Johnny Lawrence (Zabka) en Daniel LaRusso (Ralph Macchio) elkaar terug tegenkwamen.

Wanneer Lawrence de karatedojo Cobra Kai terug opricht, zorgt dat voor extra spanningen tussen de twee. Zeker wanneer ook de kinderen van LaRusso en het buurjongetje van Lawrence betrokken raken. Wat volgt zijn vier seizoenen van rivaliteit, spanning, tienerdrama, karate en af en toe een wapenstilstand.

Seizoen 5

Het laatste seizoen eindigde weer met het grote All Valley-karatetoernooi. Daar deden de dojo’s van LaRusso en Lawrence samen aan mee om het grote Cobra Kai van John Creese (Martin Kove) aan te kunnen. Aan het einde won zowel iemand van het ene team, als iemand van het andere team. Maar we zagen ook hoe Miguel de bus richting Mexico nam en hoe Lawrence’s zoon Robby (Tanner Buchanan) de weg terugvond naar zijn vader.

Dat is waar, op 9 september 2022, het volgende seizoen op zal verdergaan. Johnny Lawrence en Robby zullen op zoek gaan naar Miguel in Mexico, terwijl Daniel LaRusso de vrede tussen Cobra Kai en hun dojo zal proberen bewaren. In de eerste beelden zien we alvast hoe de karatemoves zich niet zullen beperken tot op de trainingen en wedstrijden.

Bekijk de eerste teaser hier:

Geen zin om te wachten? Neem hier dan al een kijkje in onze lijst van 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...