Netflix deelt eerste foto laatste seizoen ‘Cobra Kai’

Het einde van Cobra Kai komt alsmaar dichter. Eerder kondigde Netflix al aan dat het zesde seizoen het laatste zou zijn. Toch was het even wachten op meer nieuws. Dat is er nu eindelijk, want gisteren liet de streamingdienst weten dat het laatste seizoen dit jaar nog zal verschijnen. Daarbij hoorde ook een eerste foto.

Cobra Kai bestaat al sinds 2018 en in 2020 verhuisde de reeks naar Netflix. Sindsdien groeide het uit tot een populaire serie bij zowel jongeren als volwassenen. De reeks is een soort Karate Kid-reboot, waarbij ook personages uit de originele film te zien zijn. Daarbij horen o.a. Johnny Lawrence (Zabka), Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en John Creese (Martin Kove).

Laatste seizoen

In september 2022 was het vijfde seizoen te zien. Dat eindigde, na een gevecht in de Cobra Kai-dojo, opvallend positief. De grote vijand van het seizoen, Terry Silver (Thomas Ian Griffith), werd opgepakt door de politie en de twee dojo’s leken eindelijk vredig te kunnen samenwerken. Maar toch was er sprake van één grote cliffhanger. De grote Cobra Kai-leider John Creese (Martin Cove) blijkt namelijk helemaal niet dood.

Het zesde en laatste seizoen zal de kijker een antwoord geven op alle overblijvende vragen en zal (hopelijk) ook een einde maken aan de toxische dojo Cobra Kai. Na de gebeurtenissen van het vorige seizoen, lijken alvast alsmaar meer kinderen de weg te vinden naar de dojo van Daniel en Johnny. Dat is ook te zien op een behind the scenes foto die maker Jon Hurwitz deelde. Toch zullen ze dus nog moeten opletten voor de misleidingen van de grote leider en slechterik, John.

2024

Door de stakingen in Hollywood in 2023, werd de productie van het laatste seizoen tijdelijk stilgelegd. Maar ondertussen zijn de cast en crew weer druk aan het werk. Uit de vorige jaren en seizoenen weten we dat de tijd tussen de opnames en de release meestal een kwestie van enkele maanden is. Ook Netflix liet weten dat de afleveringen dit jaar nog zullen verschijnen. Een release in het najaar van 2024 is dus het meest logische.

Meer
Lees meer...