Opnames laatste seizoen ‘Cobra Kai’ binnenkort van start

De stakingen in Hollywood zijn afgelopen. Daardoor kunnen ook veel verschillende producties opnieuw van start gaan. Een daarvan is het langverwachte laatste seizoen van Cobra Kai. De vorige seizoenen van de Netflixserie verschenen altijd in het najaar, maar deze keer kunnen we nog niet inschatten wanneer de nieuwe afleveringen er zullen komen.

Producties in Hollywood komen weer op gang. Zo is al bekendgemaakt dat onder andere Deadpool 3 al terug in productie is, waren de acteurs van The Hunger Games: Battle of the Songbirds and Snakes aanwezig op de première van hun film én zullen ook andere series binnenkort beginnen aan opnames.

Op Netflix betekent dat dat opnames van reeksen zoals Wednesday en Stranger Things in het voorjaar van start zullen gaan. Ook de cast en crew van Cobra Kai zal dan aan hun laatste seizoen beginnen.

Cobra Kai

Cobra Kai bestaat al sinds 2018 en in 2020 verhuisde de reeks naar Netflix. Sindsdien groeide het uit tot een populaire serie bij zowel jongeren als volwassenen. De reeks is een soort Karate Kid-reboot, waarbij ook personages uit de originele film te zien zijn. Daarbij horen o.a. Johnny Lawrence (Zabka), Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en John Creese (Martin Kove).

In september 2022 was het vijfde seizoen te zien. Dat eindigde, na een gevecht in de Cobra Kai-dojo, opvallend positief. De grote vijand van het seizoen, Terry Silver (Thomas Ian Griffith), werd opgepakt door de politie en de twee dojo’s leken eindelijk vredig te kunnen samenwerken. Maar toch was er sprake van één grote cliffhanger. De grote Cobra Kai-leider John Creese (Martin Cove) blijkt namelijk helemaal niet dood.

Zesde seizoen

Hoe dat zal aflopen, zien we binnenkort in een nieuw seizoen van Cobra Kai. Maar daarin zullen we ook ineens afscheid moeten nemen van The Valley en de verschillende dojo’s. Dat maakt Netflix bekend via een throwbackvideo. De fans zijn alvast opgelucht, want de aankondiging liet vier maanden op zich wachten.

Ondertussen is de komst van dat seizoen al sinds januari 2023 bekend en dateert het laatste seizoen al van meer dan een jaar geleden. Normaal gezien – als we het gebruikelijke releaseschema zouden volgen – zou het nieuwe seizoen dus tussen september en december dit jaar verschenen zijn. Maar de opnames moeten dus nog beginnen. “Hopelijk kunnen we onze fans in 2024 voeden”, vertelt showrunner Jon Hurwitz via GetFandom. Opnames zouden gepland zijn in het voorjaar. Een release op het einde van 2024 lijkt daardoor haalbaar.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...