‘Wednesday’ seizoen 2 verhuist naar Ierland en begint pas in april met nieuwe opnames

Fans van Wednesday zullen nog wat geduld moeten hebben. Het tweede seizoen zal namelijk pas in april worden opgenomen. Daarbij moet de volledige productie om logistieke redenen ook verhuizen van Roemenië naar Ierland. Wanneer we het tweede seizoen kunnen verwachten, is onduidelijk.

Het tweede seizoen van Wednesday lijkt geen gemakkelijke bevalling te worden. Eerder raakte al bekend dat het personage Xavier niet meer zou terugkeren in het tweede seizoen door wangedrag van acteur Percy Hynes White. Later liet ook actrice Thora Birch weten dat ze door persoonlijke redenen niet meer op de set van Wednesday zal staan.

Ondertussen zijn de stakingen in Hollywood afgelopen en zou de productie dus opnieuw van start kunnen gaan. Maar nu liet Netflix weten dat de opnames pas in april 2024 zullen plaatsvinden. Eerst moet de volledige productie namelijk nog verhuizen van hun vorige locatie in Roemenië naar Ierland.

Wednesday

Wednesday groeide eind vorig jaar uit tot een gigantisch succes voor Netflix. Uiteindelijk werd de reeks zelfs de best bekeken Engelstalige serie op het platform. Het was dan ook geen grote verrassing toen de streamingdienst liet weten dat er een tweede seizoen zou komen.

In het eerste seizoen van Wednesday zagen we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeerde in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moest ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast bracht ook de school enkele geheimen met zich mee.

2025

Aan dat tweede seizoen wordt nu volop gewerkt, maar daarbij krijgen de makers te kampen met heel wat obstakels. Zoals eerder gezegd zijn er dus twee personages die moeten worden hercast of niet meer zullen terugkeren en moet alles dus nog zo goed als worden opgenomen. Daarnaast verhuist de productie dus ook naar Ierland, omdat het in Roemenië te moeilijk werd om alles te organiseren en uit te voeren.

Aangezien de opnames pas in april 2024 van start gaan, zal de release ten vroegste pas in 2025 vallen. Op die manier is de kans groot dat het tweede seizoen van Wednesday net als vorig jaar opnieuw de concurrentie zal krijgen van het nieuwe seizoen van Stranger Things.

Meer
Lees meer...