‘Stranger Things’: Dit gebeurt er in de eerste scène van seizoen 5

Op de release van het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things is het waarschijnlijk nog wel even wachten. Maar toch kregen de fans gisteren al een klein voorsmaakje van wat hen te wachten staat. De scenaristen van de reeks deelden namelijk wat meer informatie over de allereerste seconden van het nieuwe seizoen.

Gisteren, op 6 november, was het Stranger Things Day. Die dag verwijst naar 6th of November 1983, de dag waarop het verhaal uit de reeks van start ging met de verdwijning van Will Byers. Zoals elk jaar ging die dag ook deze keer niet onopgemerkt voorbij. De hele dag door deelde Netflix exclusieve foto’s en kleine nieuwtjes. Ook de scenaristen van de reeks deden hun duit in het zakje.

Stranger Things 5

Wat er precies staat te gebeuren in het vijfde en laatste seizoen, is nog een groot vraagteken. Op het einde van het vorige seizoen zagen we hoe Hawkins aan het branden was en hoe het zelfs leek alsof sommige delen afstierven. Daarnaast leek ook Will (Noah Schnapp), waarmee het hele avontuur eigenlijk begon, opnieuw slachtoffer te worden van het kwaad.

Welke invloed dat zal hebben op het verhaal en of Vecna ook de andere personages nog in zijn macht zal krijgen, valt af te wachten. Enkele maanden geleden lieten de makers weten druk bezig te zijn aan de scenario’s, maar door de stakingen in Hollywood heeft de productie heel wat vertraging opgelopen. Het is dus nog niet bekend wanneer de opnames van start zullen gaan en wanneer we het nieuwe seizoen kunnen verwachten. Ondertussen is er in Londen wel het theaterstuk The First Shadow waar fans de oorsprong van het kwaad kunnen achterhalen.

Eerste scène

Om de fans toch iets te geven op Stranger Things Day, deelden de scenaristen de eerste zin uit het script. Met bijschrift ‘Seizoen 5. Hoofdstuk 1. Scène 1’ lieten ze de eerste gebeurtenis al op het publiek los. “Donker. Het geluid van een koude wind, zuchtende bomen en … een kinderstem die een bekend liedje zingt”, valt er te lezen.

Over welk bekend liedje het gaat, is niet bekend. Al zijn er de voorbije seizoenen al heel wat klassiekers gepasseerd. Denk maar aan Running Up That Hill van Kate Bush, NeverEnding Story van Limahl en Dream a Little Dream of Me van Ella Fitzgerald en Louis Armstrong.

Meer
Lees meer...