‘Stranger Things’ seizoen 5 zal opnieuw rond Will draaien

Op het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things is het nog minstens twee jaar wachten, maar toch sijpelt er al heel wat nieuws binnen. Zo zou alles terugkeren naar de essentie én komen we eindelijk te weten wat het kwaad veroorzaakt. Maar daarnaast zal ook personage Will opnieuw een centrale rol krijgen.

Het eerste seizoen van Stranger Things dateert ondertussen al van 2016. Het tweede en derde seizoen volgden in 2017 en 2019. Op het vierde seizoen was het dan weer wachten tot 2022.

Het vijfde seizoen van Stranger Things zal nog een tijdje op zich laten wachten, toch begint er meer en meer bekend te raken over het nieuwe seizoen. Zo lieten de Duffer Brothers al weten dat de afleveringen qua sfeer terug zouden grijpen naar het eerste seizoen en maakte Netflix afgelopen weekend bekend dat actrice Linda Hamilton de cast vervoegt. Daarnaast hebben ook al enkele acteurs zich uitgelaten over hun wensen voor de personages.

Stranger Things 5

Binnenkort komt er een einde aan een van de meest succesvolle Netflixseries aller tijden. Het volgende seizoen van Stranger Things wordt namelijk het laatste. Maar toch valt die ‘binnenkort’ te betwijfelen, want om een nieuw seizoen in elkaar te steken, heeft de productie heel wat tijd nodig. Normaal gezien zouden de opnames deze maand van start gaan, maar die zijn door de aanhoudende stakingen in Hollywood vertraagd.

Toch zouden al heel wat van de scripts voor het seizoen klaar zijn én is er daarin heel wat aandacht voor Will Byers (Noah Schnapp). Hij is degene die in het allereerste seizoen verdween, waarna het mysterie écht begon. Aan het einde van seizoen 4 zagen we hoe nog niet al het kwaad uit zijn lichaam lijkt te zijn verdwenen.

Will als hoofdpersonage

De reeks begon bij Will Byers en zal hoogstwaarschijnlijk ook eindigen bij Will Byers. Het personage, gespeeld door de 18-jarige Noah Schnapp, verdween in het allereerste seizoen en was bezeten door het kwaad in het tweede seizoen. In het derde en vierde seizoen verdween hij wat op de achtergrond, maar in het vijfde zal dat niet langer het geval zijn.

“Will komt weer centraal te staan in het nieuwe seizoen”, vertellen Matt en Ross Duffer in een nieuw artikel over acteur Noah Schnapp op Variety. “De emotionele reis die hij gaat maken is wat de volledige reeks in elkaar zal doen passen. We zullen zien hoe hij zichzelf leert kennen en hoe zijn reis als opgroeiende man zal verlopen.” Daarbij zullen ook Wills twijfels over zijn seksualiteit aan bod komen. Acteur Noah Schnapp is ondertussen zelf al even uit de kast.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...