‘Stranger Things: The First Shadow’ lijkt duidelijkheid te geven over verleden personages

Op het nieuwe seizoen van Stranger Things op Netflix is het nog een tijdje wachten. Maar in de tussentijd kunnen we toch een project in de franchise verwachten. In november gaat namelijk The First Shadow in première in Londen. Netflix deelde nu beelden van de eerste repetities.

Dat er aan een nieuw seizoen van Stranger Things heel wat werk is, is geen verrassing meer. Nadat het eerste en tweede seizoen op twee jaar tijd verschenen, was het op het derde twee jaar wachten. Daarna was de wachttijd tussen het derde en vierde seizoen zelfs drie jaar. Ook deze keer zullen fans dus geduld moeten uitoefenen, want de opnames voor het vijfde en laatste seizoen zijn door de stakingen in Hollywood uitgesteld.

Maar in de tussentijd kunnen echte fans in Londen terecht. Daar zal binnenkort namelijk een theaterstuk verschijnen waarin het verhaal van Henry Creel, beter bekend als Vecna, meer wordt uitgediept. Daarvoor gaat het theaterstuk terug naar de jaren 50, waar ook personages Joyce en Hopper hun opwachting maken.

Eerste repetities

Het theaterstuk The First Shadow komt van dezelfde makers als de reeks en is dus ook een officieel onderdeel van de serie. De fans die het stuk dus gaan kijken, zouden wel eens wat meer te weten kunnen komen over enkele zaken die ook in de reeks gebeurden. Daarbij telt het stuk ook als de perfecte voorbereiding op de grote ontknoping die we in het laatste seizoen op Netflix te zien zullen krijgen.

In de beelden van de eerste repetities krijgen we alvast een indruk van het verhaal. Zo krijgen we net als in de reeks te zien hoe Henry Creel samen met zijn familie aankomt in Hawkins, hoe Bob zijn tijd in het middelbaar doorbrengt én hoe Hopper en Joyce ook al tijdens hun jonge jaren gevoelens voor elkaar leken te hebben. Het is dus alvast duidelijk dat er enkele waarheden en geheimen naar boven zullen komen in het theaterstuk.

Stranger Things: The First Shadow is vanaf november 2023 te zien in Londen.

Meer
Lees meer...