‘Stranger Things 5’ wordt even groot als blockbuster

Op het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things is het nog minstens twee jaar wachten. Toch zullen de opnames misschien dit jaar nog van start gaan. Dat de nieuwe afleveringen samen één grote finale zullen vormen, was al eerder bekend. Maar nu omschrijft producer Shawn Levy het seizoen ook als “een enorm grote film die toevallig in een tv-serie gegoten is”.

Het eerste seizoen van Stranger Things dateert ondertussen al van 2016. Het tweede en derde seizoen volgden in 2017 en 2019. Op het vierde seizoen was het dan weer wachten tot 2022. Het vijfde seizoen van Stranger Things zal nog een tijdje op zich laten wachten, toch begint er meer en meer bekend te raken over het nieuwe seizoen.

Zo lieten de Duffer Brothers al weten dat de afleveringen qua sfeer terug zouden grijpen naar het eerste seizoen en maakte Netflix enkele maanden geleden bekend dat actrice Linda Hamilton de cast vervoegt. Daarnaast hebben ook al enkele acteurs zich uitgelaten over hun wensen voor de personages en zijn anderen dan weer klaar voor een nieuw avontuur.

Seizoen 5

Wat er precies staat te gebeuren in dat laatste seizoen, is dus nog een groot vraagteken. Op het einde van het vorige seizoen zagen we hoe Hawkins aan het branden was en hoe het zelfs leek alsof sommige delen afstierven. Daarnaast leek ook Will (Noah Schnapp), waarmee het hele avontuur eigenlijk begon, opnieuw slachtoffer te worden van het kwaad.

Welke invloed dat zal hebben op het verhaal en of Vecna ook de andere personages nog in zijn macht zal krijgen, valt af te wachten. De scenario’s van het seizoen zijn ondertussen zo goed als geschreven, maar door de stakingen in Hollywood kan zowel dat proces als het begin van de opnames niet doorgaan.

“Een lange film”

Toch liet producer Shawn Levy in een interview met Total Film al kort iets weten over welke kant het nieuwe seizoen zal uitgaan. “De ambities zijn ontzettend groot”, vertelt hij. “Het gaat om een gigantische cinematografische storytelling die tot een einde komt. Het vijfde seizoen is even groot als de grootste blockbusters die we kennen uit het verleden.” Of die beloftes ook werkelijkheid zullen worden, zien we pas later.

Meer
Lees meer...