Regisseur Shawn Levy werkt aan ‘Stranger Things Cinematic Universe’

Krijgen DC en Marvel binnenkort concurrentie? Het zou zomaar eens kunnen, want regisseur Shawn Levy denkt namelijk na over een nieuw universum, namelijk het Stranger Things Cinematic Universe (STCU). Het is nog onduidelijk met welke projecten Levy precies bezig is, maar wat we wel al weten is dat er een spin-off in de maak is.

Gisteren vond in Los Angeles de uitreiking van de Emmy’s plaats. Naar goede gewoonte betekende dat natuurlijk ook heel wat nieuwe interviews. Zo had Variety een interessant onderonsje met regisseur Shawn Levy. Hij is vooral bekend door zijn werk met The Adam Project, Free Guy en Stranger Things. Het is over dat laatste dat de regisseur nu nieuws had.

STCU

Al sinds 2016 is Stranger Things een van de populairste series op Netflix. Het laatste nieuwe seizoen kwam deze zomer op de streamingdienst en brak meteen verschillende records. Rond die tijd lieten makers Ross en Matt Duffer al weten aan nieuwe projecten rond Stranger Things bezig te zijn. Dat gaat o.a. over een vijfde en laatste seizoen, maar ook over spin-offs en theaterstukken.

In een recent interview met Variety deed ook regisseur Shawn Levy zijn zegje over het uitbreiden van het Stranger Things-verhaal. “We zijn een STCU (Stranger Things Cinematic Universe) aan het uitbouwen”, vertelde hij. “Ik breng nu veel tijd door met Kevin Feige (de baas van Marvel Studios, red.) en leer veel bij over hoe je zo een universe moet beheren. Die skills zal ik in de toekomst kunnen gebruiken voor ons STCU.”

Projecten

Welke projecten precies deel zullen uitmaken van dat nieuwe Stranger Things Cinematic Universe, is nog niet duidelijk. Al lieten de Duffer Brothers wel alvast weten aan een spin-off bezig te zijn. En die zou volgens de broers gaan over een personage dat niemand verwacht.

Daarnaast zal er dus aan nog andere nieuwe films, series en andere media gewerkt worden. Het verhaal heeft de voorbije jaren alleszins al een groot aantal personages geïntroduceerd die zonder twijfel ook een losstaand verhaal zouden kunnen vertellen. Ook verhalen over het ontstaan van het Upside Down en Hawkins Lab, avonturen in en rond Surfer Boy Pizza of een kijk in het verleden van oudere personages zouden een optie kunnen zijn.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...