‘Stranger Things’-acteur David Harbour kijkt uit naar het einde van de reeks: “Ik wil andere dingen doen”

Het vijfde seizoen van Stranger Things wordt het laatste en dat is voor sommigen geen moment te vroeg. Zo laat acteur David Harbour, die Hopper speelt in de reeks, weten dat hij klaar is om andere dingen te doen. Daarbij maakt hij ook wel duidelijk dat hij enorm veel van het personage houdt, maar dat hij na het laatste seizoen een tijdje weg wil van de televisie.

Op het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things is het nog minstens twee jaar wachten, maar de opnames zullen misschien dit jaar nog van start gaan. Dat zal ook meteen de laatste keer zijn dat de cast samen op de set staat.

De reeks zorgde voor onder andere acteurs Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin en Sadie Sink voor de lancering van hun carrière. Maar ook heel wat volwassen acteurs werden door de serie bekend. Het grootste voorbeeld daarvan is misschien wel acteur David Harbour (48). Maar ook hij kijkt alvast uit naar de nieuwe kansen na de reeks.

Populariteit

Harbour speelt al sinds het allereerste seizoen in 2016 de rol van Jim Hopper. Hij is chief bij de plaatselijke politie in het dorpje Hawkins en wordt in het eerste seizoen meteen betrokken bij de verdwijning van Will Byers (Noah Schnapp). Daarmee lijkt hij een nieuwe roeping te hebben gevonden en doet hij er alles aan om het kwaad uit het dorp te houden en daarbij ook de vrienden en familie van Will te beschermen.

In de seizoenen die volgen neemt hij ook Eleven (Millie Bobby Brown) onder zijn vleugels en is hij meerdere keren bereid om zichzelf op te offeren voor de kinderen en de twee belangrijkste vrouwen in zijn leven, Eleven en Joyce (Winona Ryder), de moeder van Will en Jonathan (Charlie Heaton).

Nieuwe kansen

Ook in het allerlaatste seizoen zal Hopper zonder twijfel proberen om iedereen veilig te houden. Maar of dat zal lukken, dat zal nog moeten blijken. Van het nieuwe seizoen is namelijk nog niet veel bekend, maar we weten wel dat de sfeer uit het eerste seizoen zal terugkeren en dat alles weer wat meer rond Will zal draaien.

Het lijkt dus nu al een spannend laatste seizoen te worden. Maar dat laatste seizoen komt volgens acteur David Harbour geen minuut te vroeg. “Ik hou van de serie en mijn personage, maar ik wil niet voor altijd alleen maar Hopper zijn”, vertelt de acteur in een interview met IGN. “Ik denk dat het tijd is om het nest te verlaten en mezelf op andere vlakken te tonen”, gaat hij verder. Daarbij vertelt hij dat hij meer geneigd is om grotere filmprojecten te doen. Een voorbeeld daarvan is alvast Gran Turismo, die sinds deze week in de bioscoop te zien.

Meer
Lees meer...