‘Shooting Stars’: Biopic over high school-jaren van LeBron James krijgt trailer

Universal Pictures komt heel binnenkort met een veelbelovende sportfilm. Shooting Stars gaat over de beginjaren van het basketbalfenomeen LeBron James. In high school domineerde hij met zijn vrienden en ploegmaats namelijk voor het eerst alles domineerde en kreeg hij zo nationale bekendheid.

De 38-jarige LeBron James is ondertussen al bezig aan zijn twintigste seizoen in de NBA, de grootste basketbalcompetitie ter wereld. In tussentijd won hij vier titels, werd hij vier keer verkozen tot MVP, vier keer tot Finals MVP en 19 keer geselecteerd voor het All-Star Game. Recent bereikte LeBron James zelfs een onbereikbaar geachte mijlpaal door topschutter aller tijden te worden in de NBA.

Zijn weg naar de ultieme top begon ooit op zijn 14de bij basketbalploeg van zijn school St. Vincent–St. Mary. Daar was hij naartoe getrokken met zijn drie beste vrienden. Samen zouden ze uitgroeien tot de beste high school van de Verenigde Staten. Door hun indrukwekkende prestaties zouden de spelers van St. Vincent–St. Mary al snel nationale bekendheid krijgen en leerde heel de wereld LeBron James kennen.

Shooting Stars

Het verhaal van de high school-jaren van LeBron James is nu verfilmd in Shooting Stars. Die film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de prijswinnende auteur Buzz Bissinger en heeft nu een eerste teaser gekregen. “Mensen denken dat ze mijn verhaal kennen, maar dit is ons verhaal. Dit is hoe ik mijn broers heb leren kennen en hoe we familie zijn geworden”, horen we LeBron James daarin zeggen.

De jonge LeBron James wordt in Shooting Stars gespeeld door de talentvolle basketbalspeler Marquis ‘Mookie’ Cook, die zo zijn acteerdebuut maakt. Caleb McLaughlin (Stranger Things) als Lil Dru, Avery S. Wills Jr. (Swagger) als Willie McGee en Khalil Everage (Cobra Kai) als Sian Cotton spelen zijn jeugdvrienden. Scoot Henderson, een van de grootste baskettalenten ter wereld, speelt hun ploegmaat Romeo Travis. Dermot Mulroney (Scream VI) is dan weer te zien als de coach, Keith Dambrot. Regisseur van dienst is Chris Robinson (Black-ish).

De film Shooting Stars zal in de VS op 2 juni verschijnen op de streamingdienst Peacock. Het is nog niet bekend waar hij bij ons te zien zal zijn.

Bekijk hier de trailer van Shooting Stars:

Meer
Lees meer...