LeBron James (37) tekent nieuw contract dat hem best betaalde NBA-speler ooit maakt

LeBron James heeft een contractverlenging bij de Los Angeles Lakers getekend voor twee seizoenen ter waarde van 97,1 miljoen dollar (96,5 miljoen euro). Dat bedrag kan, afhankelijk van tv-contracten, zelfs nog oplopen tot 111 miljoen dollar (110 miljoen euro). Het contract gaat in vanaf het seizoen 2023-24 en bevat een spelersoptie voor het laatste seizoen. Met het nieuwe contract komt het totale loon dat hij als speler verdiende in zijn carrière op 532 miljoen dollar (529 miljoen euro). Daarmee is hij de beste betaalde basketbalspeler ooit maakt.

De contractverlening van LeBron James bij de Lakers komt niet echt als een verrassing. Hoewel de viervoudige NBA-kampioen, viervoudige MVP en viervoudige Finals MVP nog een contract voor komend seizoen had, kwam hij deze zomer al in aanmerking voor een contractverlenging. Zijn afgelopen vier jaar bij de LA Lakers waren dan misschien niet altijd even succesvol door blessures. Toch bezorgde hij het legendarische team in 2020 een NBA-titel.

Dat de Lakers verder wilden met LeBron James is dan ook geen verrassing. Ook de duur van zijn nieuw contract is dat niet. LA kon hem maximaal een tweejarig contract aanbieden. Dat komt door een regel in de NBA waarbij spelers die tijdens de loop van hun contract 38 jaar worden geen langdurige contracten meer kunnen ondertekenen.

Bronny James

James zelf wou voor dat tweede seizoen echter zijn opties open houden. Voorafgaand aan dat seizoen kan zijn oudste zoon, Bronny James (17), namelijk zijn debuut maken in de NBA. LeBron liet al meermaals weten nog minstens één seizoen met Bronny te willen spelen. Het is dan ook niet onlogisch dat hij voor dat seizoen zelf de touwtjes in handen wil hebben en een spelersoptie liet opnemen in zijn contract.

Zo kan hij zelf gaan naar de ploeg die Bronny draft. In het ideale geval zijn dat de LA Lakers, in het andere geval kan LeBron gaan en staan waar hij wil. De ploeg die Bronny James krijgt er dan ongetwijfeld ‘gratis’ zijn 40-jarige vader bij.

Beste betaalde speler ooit

Als het nieuwe contract van LeBron James afgelopen is, zal hij als basketbalspeler 532 miljoen dollar (529 miljoen euro) verdiend hebben. Daarmee steekt hij Kevin Durant voorbij als best betaalde NBA-speler ooit. Met zijn activiteiten naast het basketbal verdiende LeBron overigens minstens evenveel. Forbes riep de Amerikaan eerder dit jaar nog uit tot miljardair.

Komend seizoen wacht LeBron James echter nog een nieuwe mijlpijl om te breken. Zo heeft hij nog een achterstand van 1.325 punten in het reguliere seizoen op de onbereikbaar geachte Kareem Abdul-Jabbar. Als LeBron blijft scoren zoals hij dat al heel zijn carrière doet, zal hij dat record in iets minder dan 50 wedstrijden breken. Als je weet dat een NBA-seizoen 82 matchen duurt, mag je je komend seizoen dus opmaken voor een unieke prestatie.

De Los Angeles Lakers maakten de nieuwe deal officieel via hun sociale media:

Meer
Lees meer...