LeBron James wordt topschutter aller tijden in de NBA

Wat al even in de lucht ging, is nu ook gebeurd: LeBron James is topschutter aller tijden geworden in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De 38-jarige ster van de LA Lakers pakte dat lang onbreekbaar geachte record af van Kareem Abdul-Jabbar.

Fans van de NBA worden de laatste jaren verwend met heel wat mythische records. Twee seizoenen geleden pakte Russell Westbrook het record van meeste triple-doubles ooit af van Oscar Robertson. Vorig seizoen was het dan aan Steph Curry om het record van meeste driepunters ooit af te pakken van Ray Allen.

Kareem Abdul-Jabbar

En nu heeft LeBron James misschien wel het hoogste aangeschreven record van allemaal te pakken. Hij scoorde thuis tegen de Oklahoma City Thunder op het einde van de derde periode namelijk zijn 38.388ste punt in de reguliere competitie. Daarmee doet hij beter dan de ondertussen 75-jarige Kareem Abdul-Jabbar, die bleef steken op 38.387.

Abdul-Jabbar had op zijn beurt dat record in april 1984 afgepakt van Wilt Chamberlain. Acht maanden later werd LeBron James geboren. Abdul-Jabbar zou uiteindelijk nog blijven spelen tot 1989, toen hij 42 jaar was, en het puntenrecord verder scherp stellen.

Geëmotioneerde LeBron James

Al kort nadat LeBron James in 2003 op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de NBA was hij op recordkoers. Toch blijft het een indrukwekkende prestatie dat hij 20 jaar later nog steeds op het hoogste niveau blijft presteren en zo goed als gespaard blijft van ernstige blessures.

Toen hij afgelopen nacht in de Verenigde Staten dan eindelijk het iconische record pakte, werd de wedstrijd tegen OKC meteen enige tijd stilgelegd voor een viering. Daarbij waren naast Kareem Abdul-Jabbar en NBA-baas Adam Silver uiteraard ook de familieleden van James bij betrokken. LeBron James was tijdens zijn speech tot tranen toe bewogen.

Bekijk hier het recordbrekende punt van LeBron James:

Luister hier naar de speech van LeBron James:

Meer
Lees meer...