Echte video van 18-jarigen in de jaren ’80 weerlegt kritiek op leeftijden ‘Stranger Things’-acteurs

Hoewel de release van het laatste nieuwe seizoen ondertussen al een jaar geleden is, blijft Stranger Things toch relevant. De reeks is nog steeds de populairste Engelstalige serie op Netflix en krijgt in de toekomst nog een vijfde en laatste seizoen. De laatste jaren kwam er heel wat kritiek op de leeftijden van de acteurs die niet meer zouden overeenkomen met de leeftijden van de personages, maar die kritiek wordt nu weerlegd door een virale video.

Het eerste seizoen van Stranger Things dateert ondertussen al van 2016. Het tweede en derde seizoen volgden in 2017 en 2019. Op het vierde seizoen was het dan weer wachten tot 2022. Vooral tijdens de laatste nieuwe afleveringen kwam er heel wat reactie op het uiterlijk van de jonge personages. Zij zouden in seizoen 4 ongeveer 15 jaar oud zijn, terwijl de acteurs op het moment van de opnames rond de 18 jaar oud waren. Dat nam volgens veel kijkers de geloofwaardigheid van de reeks weg, maar daar hebben de schrijvers nu op gereageerd.

Stranger Things

Will, Mike, Eleven, Lucas en Dustin, oftewel The Party, zouden allemaal geboren zijn in het jaar 1971. Dat zorgt ervoor dat zij in seizoen 1, wat zich afspeelt in 1983, 12 jaar oud zijn. In het tweede seizoen zijn ze een jaar ouder, en komt ook het personage Max er nog bij. Ook zij heeft dezelfde leeftijd. In het derde seizoen, 1985, zijn ze allemaal 14. Dat wil zeggen dat ze in het vierde seizoen de leeftijd van 15 bereiken.

In het komende vijfde seizoen, dat als alles goed gaat dit jaar nog zou gefilmd worden, worden ze dus allemaal 16. Maar door de verschillende keren uitstel en de lange productieperiode, zullen de acteurs alweer een pakje ouder zijn tijdens de opnames. De jongste is op dit moment actrice Millie Bobby Brown (Eleven) met een leeftijd van 19 jaar. De oudste van de groep kinderen is Caleb McLaughlin (Lucas). Hij wordt dit jaar 22.

Reactie

Hoewel er dus ongetwijfeld opnieuw kritiek zou komen, heeft het account @strangerwriters op Twitter die al weerlegd. Het account is eigendendom van de scenaristen van de reeks en wordt vaak gebruikt om leuke feitjes uit de writer’s room te delen. Dat proces ligt op dit moment stil door de stakingen, maar dat neemt niet weg dat het account nog wordt gebruikt voor andere dingen.

Zo deelde het account een echte video uit 1989 waarin laatstejaars uit het middelbaar te zien zijn. De 18-jarigen zien er stuk voor stuk een pak ouder uit dan ze zijn en dat zien de schrijvers als een compliment voor de casting en styling in de reeks. “Aan iedereen die ooit zei dat onze acteurs te oud zijn om kinderen te spelen …”, klinkt het.

Meer
Lees meer...