‘Stranger Things On Stage’ zal meer duidelijkheid geven over oorsprong van het verhaal

Netflix heeft zonet de eerste teaser van het Stranger Things-theaterstuk gedeeld. Daarin zitten geen beelden van het stuk zelf, maar wordt er wel gehint naar de inhoud. Zo wordt duidelijk dat het wel eens belangrijk zou kunnen zijn voor de rest van het verhaal. Die rest zal dan weer pas in het vijfde en laatste seizoen van de reeks te zien zijn.

Het laatste nieuwe seizoen van Stranger Things dateert ondertussen van vorige zomer en op het volgende wordt het nog even wachten. Toch zitten de Duffer Brothers, de makers van de reeks, niet stil. Zij komen binnenkort namelijk met een theaterversie van de serie. Daarin zullen ze focussen op de jongere jaren van Hopper (David Harbour) en Joyce (Winona Ryder). Die rollen zullen in het theaterstuk dus ook gespeeld worden door andere en jongere acteurs.

Stranger Things: The First Shadow

“Hawkins, 1959. Before the world turned upside down.” Dat staat er te lezen op de poster van het nieuwe project van de Duffer Brothers. Na de komst van vier seizoenen van de serie, gooit het duo het binnenkort even over een andere boeg. Ze werkten namelijk aan een theaterervaring in Londen. Die zal Stranger Things: The First Shadow heten en te zien zijn in het Phoenix Theater in het centrum van de stad.

Over het verhaal is er nog niet veel duidelijk. Maar wat we wel weten is dat het zich afspeelt in het jaar 1959. Daarin krijgen we natuurlijk geen personages als Will en Mike te zien, maar wel de jongere versies van Hopper (David Harbour) en Joyce (Winona Ryder). In het jaar 1959 waren zij ongeveer 18 en woonden ze ook in het dorpje Hawkins.

Belangrijke info

Uit een nieuwe teaser voor het theaterstuk blijkt nu dat het verhaal meer informatie zal geven over de oorsprong van het kwaad in de reeks. “Het zal je meenemen naar de start van het Stranger Things-verhaal en zou misschien wel de sleutel kunnen zijn naar wat er gaat volgen”, staat er bij de teaser te lezen.

In de video zelf zien we hoe er wordt teruggespoeld van het einde van het vierde seizoen naar het begin van het eerste. Daarbij ligt de focus enkele keren op scènes tussen Hopper en Joyce, waardoor fans er nu dus van uitgaan dat zij ook in hun jongere jaren al dingen hebben meegemaakt. Of het theaterstuk uiteindelijk ook gefilmd zal worden, valt af te wachten. Op het vijfde seizoen is het sowieso nog wachten tot 2025 of later.

Tickets voor de experience zijn beschikbaar via de site.

Meer
Lees meer...