Theaterstuk ‘Stranger Things’ in Londen maakt cast bekend

Op het nieuwe seizoen van Stranger Things op Netflix is het nog een tijdje wachten. Maar in de tussentijd kunnen we toch een project in de franchise verwachten. In november gaat namelijk The First Shadow in première in Londen. Daarin zien we hoe het verhaal van Vecna zich ook al jaren eerder leek te ontwikkelen. Netflix maakte vandaag de cast en personages bekend.

Dat er aan een nieuw seizoen van Stranger Things heel wat werk is, is geen verrassing meer. Nadat het eerste en tweede seizoen op twee jaar tijd verschenen, was het op het derde twee jaar wachten. Daarna was de wachttijd tussen het derde en vierde seizoen zelfs drie jaar. Ook deze keer zullen fans dus geduld moeten uitoefenen, want de opnames voor het vijfde en laatste seizoen zijn door de stakingen in Hollywood uitgesteld.

Maar in de tussentijd kunnen echte fans in Londen terecht. Daar zal binnenkort namelijk een theaterstuk verschijnen waarin het verhaal van Henry Creel, beter bekend als Vecna, meer wordt uitgediept. Daarvoor gaat het theaterstuk terug naar de jaren 50, waar ook personages Joyce en Hopper hun opwachting maken.

Stranger Things: The First Shadow

Het theaterstuk volgt de avonturen van enkele jongeren in Hawkins in het jaar 1959. De auto van een jonge Jim Hopper wil niet starten, Bob Newby’s zus neemt zijn radioshow niet serieus en Joyce Maldonado wil gewoon afstuderen en uit het dorpje vertrekken. Wanneer nieuwe student Henry Creel aankomt, merken zij al snel dat de donkere schaduwen niet ver weg zijn.

Over de rest van het verhaal is nog niet veel bekend, maar uit de korte inhoud kunnen we alvast opmaken dat Henry Creel, in de reeks al bekend als Vecna, al eerder in Hawkins te vinden was. Daarnaast krijgen de fans ook een beter beeld van de geschiedenis die Joyce en Hopper met elkaar leken te hebben als tieners.

Inleiding voor laatste seizoen

Het theaterstuk komt van dezelfde makers als de reeks en is dus ook een officieel onderdeel van de serie. De fans die het stuk dus gaan kijken, zouden wel eens wat meer te weten kunnen komen over enkele zaken die ook in de reeks gebeurden. Daarbij telt het stuk ook als de perfecte voorbereiding op de grote ontknoping die we in het laatste seizoen op Netflix te zien zullen krijgen.

In The First Shadow zien we de jonge versies van personages James Hopper Jr. (Oscar Lloyd), Joyce Maldonado (Isabella Pappas), Bob Newby (Christopher Buckley), Dr. Brenner (Patrick Vaill), Henry Creel (Louis McCartney), Patty Newby (Ella Karuna Williams), Victor Creel (Michael Jibson) en Virginia Creel (Lauren Ward). Voor de kenners is het dus alvast duidelijk dat er enkele waarheden en geheimen naar boven zullen komen.

Info en tickets zijn te vinden op de website. Blijf je liever binnen? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...