Millie Bobby Brown wil ‘Stranger Things’ zo snel mogelijk afronden om aan andere projecten te beginnen

Het vijfde seizoen van Stranger Things wordt het laatste en dat is voor sommigen geen moment te vroeg. Eerder liet acteur David Harbour al weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en nu heeft ook zijn tv-dochter Millie Bobby Brown zich daarover uitgesproken. De 19-jarige actrice geeft aan dat ze helemaal klaar is om afscheid te nemen, aangezien de reeks haar ervan zou weerhouden om aan andere projecten te beginnen.

Op het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things is het nog minstens twee jaar wachten, maar de opnames zullen misschien dit jaar nog van start gaan. Dat zal ook meteen de laatste keer zijn dat de cast samen op de set staat.

De reeks zorgde voor onder andere acteurs Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin en Sadie Sink voor de lancering van hun carrière. Maar de grootste ster van de serie is misschien wel actrice Millie Bobby Brown. Zij speelt sinds het eerste seizoen de rol van Eleven, een rol waar ze ondertussen genoeg van lijkt te hebben.

Seizoen 5

Wat er precies staat te gebeuren in het vijfde en laatste seizoen, is nog een groot vraagteken. Op het einde van het vorige seizoen zagen we hoe Hawkins aan het branden was en hoe het zelfs leek alsof sommige delen afstierven. Daarnaast leek ook Will (Noah Schnapp), waarmee het hele avontuur eigenlijk begon, opnieuw slachtoffer te worden van het kwaad.

Welke invloed dat zal hebben op het verhaal en of Vecna ook de andere personages nog in zijn macht zal krijgen, valt af te wachten. De scenario’s van het seizoen zijn ondertussen zo goed als geschreven, maar door de stakingen in Hollywood kan zowel dat proces als het begin van de opnames niet doorgaan.

“Bedankt en tot ziens”

Als het van de acteurs afhangt, willen ze alvast zo snel mogelijk aan die opnames beginnen. Verschillende onder hen gaven namelijk al aan dat ze het tijd vinden voor nieuwe avonturen. Naast de reeks waren de jonge acteurs ook al in heel wat andere zaken te zien, en dat is iets waar ze nu meer tijd voor willen vrijmaken.

Een van hen is Millie Bobby Brown. Zij liet in een interview met Glamour weten dat haar contract voor Stranger Things andere plannen tegenhoudt. “De opnames van de reeks nemen enorm veel tijd in beslag en weerhoudt me ervan om andere creatieve verhalen te vertellen. Dus ik ben volledig klaar om ‘bedankt en tot ziens’ te zeggen”, vertelt ze. Daarbij vertelt ze wel dat ze de serie altijd dankbaar zal zijn voor de springplank dat het haar heeft gegeven. “Maar de mensen kan ik ook naast de set nog blijven zien”, sluit ze af.

Meer
Lees meer...