‘Stranger Things Day’ dit jaar gevierd met nieuwe verhalen, oude beelden en onthullingen

Op het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things is het nog minstens twee jaar wachten. Toch viert Netflix ook dit jaar Stranger Things Day. Die wordt elk jaar op 6 november gevierd, aangezien dat in de reeks de datum is waarop Will voor het eerst verdween. Via X, het voormalige Twitter, deelt de streamingdienst alvast een tijdschema.

Het eerste seizoen van Stranger Things dateert ondertussen al van 2016. Het tweede en derde seizoen volgden in 2017 en 2019. Op het vierde seizoen was het dan weer wachten tot 2022. Het vijfde seizoen van Stranger Things zal nog een tijdje op zich laten wachten. Toch begint er meer en meer bekend te raken over het nieuwe seizoen.

Zo lieten de Duffer Brothers al weten dat de afleveringen qua sfeer terug zouden grijpen naar het eerste seizoen en maakte Netflix enkele maanden geleden bekend dat actrice Linda Hamilton de cast vervoegt. Daarnaast hebben ook al enkele acteurs zich uitgelaten over hun wensen voor de personages en zijn anderen dan weer klaar voor een nieuw avontuur.

Stranger Things Day

De scenario’s voor het nieuwe seizoen zijn ondertussen zo goed als geschreven, maar door de stakingen in Hollywood zijn de opnames nog steeds niet van start gegaan. Netflix heeft dit jaar dan ook niets nieuws om te tonen op Stranger Things Day. Maar toch stelt de streamingdienst de fans gerust: het wordt gevierd.

Stranger Things Day vindt elk jaar plaats op 6 november. Dat verwijst naar 6th of November 1983, de dag waarop het verhaal uit Stranger Things van start ging. Normaal heeft Netflix op die dag enkele nieuwigheden voorbereid, maar nu zullen er dus geen nieuwe beelden zijn.

Throwback naar 1959

Toch deelde Netflix een schema waaruit fans kunnen opmaken dat er wel degelijk nooit geziene beelden of nieuwtjes kunnen aankomen. De dag begint om 6 uur ’s ochtends in Los Angeles (15 uur onze tijd) en gaat door tot 13 uur (22 uur onze tijd). Daarbij krijgt ieder uur zijn eigen thema.

Het meest opvallende uur is misschien wel het allereerste. Want daarbij zullen we meer te weten komen over de geschiedenis van het hele verhaal. Op de eerste cassette staat namelijk 1959, before the world turned upside down. Dat verwijst naar het theaterstuk in Londen dat er bijna zit aan te komen en waar fans heel wat te weten kunnen komen over het volledige verhaal.

Meer
Lees meer...