Olivia Rodrigo lanceert nieuwe single ‘Can’t Catch Me Now’ voor nieuwe ‘Hunger Games’

Deze week werd aangekondigd dat zangeres Olivia Rodrigo een single zou uitbrengen die zou dienen als titelsong voor de nieuwe Hunger Games-film. Een paar dagen later is die single ook al meteen gelanceerd. Can’t Catch Me Now wordt omschreven als een opbouwend nummer met veel gitaar en emotie.

Binnen twee weken kunnen fans van The Hunger Games opnieuw in de bioscoop terecht voor The Ballad of Songbirds and Snakes. Ondertussen werden er al heel wat teasers en trailers gedeeld. In de laatste teaser, die woensdag verscheen, zat een opvallend nieuwtje. Daarin was namelijk zangeres Olivia Rodrigo te horen. Zij is verantwoordelijk voor de nieuwe titelsong.

Can’t Catch Me Now

Tot vandaag was nog niet duidelijk wanneer die titelsong precies zou verschijnen. Fans werden afgelopen nacht dus verrast door de komst van Can’t Catch Me Now. De song begint in een rustig gitaarritme waarbij de zangeres zingt over een zelfzekere jonge vrouw die een grote uitdaging aangaat en daarbij in zichzelf gelooft. Doorheen de song vertaalt die zelfzekerheid zich ook in het melodie en het ritme dat versnelt.

Met de nieuwe titelsong vervoegt Olivia Rodrigo het lijstje van bekende artiesten die al een lied schreven voor een The Hunger Games-film. Ook Taylor Swift, Coldplay en Lorde schreven al een lied voor de franchise.

The Ballad of Songbirds and Snakes

De film waarvoor het lied werd gemaakt, verschijnt op 15 november in de bioscoop. The Ballad of Songbirds and Snakes speelt zich meer dan 60 jaar voor de gebeurtenissen uit de originele film met Jennifer Lawrence af. Het personage Coriolanus Snow is dan 18 jaar en bevindt zich in een irritante situatie. Hoewel hij nog steeds in een groot huis woont, heeft hij namelijk zo goed als geen geld meer.

Hij wil anderen laten geloven dat alles nog steeds goed gaat, maar dat gaat minder goed dan verwacht. Uiteindelijk verandert alles wanneer hij het aanbod krijgt om de mentor te worden van Lucy Baird (Rachel Zegler). Zij zal voor District 12, het armste district, deelnemen aan de hongerspelen.

Beluister Can’t Catch Me Now hier:

Meer
Lees meer...