Theatervoorstelling van ‘The Hunger Games’ in de maak

The Hunger Games is helemaal terug. We krijgen niet alleen volgende maand eindelijk de langverwachte prequel in de cinema, de franchise zal volgend jaar ook zijn debuut maken als theaterstuk.

In het najaar van 2024 zal je in Londen terechtkunnen voor de allereerste toneelbewerking van de veelgeprezen roman The Hunger Games van Suzanne Collins. Dat verhaal is ondertussen al in vier films verteld, maar komt nu dus als theaterstuk. Conor McPherson, die onder andere met The Night Alive en The Weir al meermaals in de prijzen viel, neemt het scenario voor zijn rekening. De regie komt in handen van Matthew Dunster, maker van 2:22: A Ghost Story.

Londense podium

“Ik ben erg blij om samen te kunnen werken met het geweldige team van Conor McPherson en Matthew Dunster terwijl zij hun dynamische en innovatieve interpretatie van The Hunger Games naar het Londense podium brengen”, zegt Collins in een verklaring over de plannen.

The Hunger Games is een klassieker die blijft tot de verbeelding spreken. In een wereld waar de waarheid zelf steeds meer onder druk komt te staan, toont The Hunger Games op prachtige wijze de waarden van veerkracht, zelfredzaamheid en onafhankelijk moreel onderzoek, vooral voor jongere mensen”, voegt McPherson toe.

“Met het team van wereldklasse dat we hebben samengesteld, streven we ernaar iets te doen dat volledig voortbouwt op de roman en de film, maar dat uniek en opwindend theatraal is”, klinkt het tenslotte bij McPherson.

Wie er deel zal uitmaken van de cast van The Hunger Games On Stage is voorlopig nog niet geweten.

Meer
Lees meer...