‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes’ deelt nieuwe, veelbelovende beelden

Er is een nieuwe promovideo gedeeld van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. Daarin zien we niet alleen heel wat beelden uit de prequel op de bekende The Hunger Games-franchise, maar horen we ook de cast en de crew aan het woord.

The Hunger Games keert eind 2023, acht jaar na de vierde en voorlopig laatste film, terug met de prequel The Ballad of Songbirds and Snakes. Deze film zal zich 64 jaar voor de gebeurtenissen van de eerste film afspelen. De latere president Coriolanus Snow is amper achttien jaar en bevindt zich in een veel benardere situatie. Terwijl zijn familie ooit rijk was, is hij zo goed als alles kwijt. Snow leeft nog steeds in een enorme penthouse in de hoofdstad van Panem, maar heeft zo goed als geen geld.

Hij probeert de schijn hoog te houden door op de zwarte markt luxekleding te kopen. Eten en geld voor het onderhoud van zijn verblijf is echter schaars. Bij de tiende Hunger Games krijgt hij een unieke kans aangeboden als mentor van Lucy Gray Baird, de deelnemer voor het arme 12de district. Snow ziet dat aanvankelijk niet zitten, maar merkt al snel dat Lucy Gray Baird beter is dan haar vaak kansloze districtgenoten. Op die manier hoopt hij zelf ook zijn weg naar de top opnieuw te bewerkstelligen.

Snow en Lucy Gray

De nieuwe video die productiehuis Lionsgate deelde gaat verder in op die relatie tussen de jonge Coriolanus Snow en rekruut Lucy Gray Baird. Zij komen uit heel andere werelden, maar juist dat maakt Lucy Gray heel aantrekkelijk voor Snow. Hun prille liefde is echter onmogelijk en dat zal Snow vormen tot de persoon die we in de latere films te zien krijgen.

Naast dit onderling verhaal tussen deze twee hoofdpersonages toont de nieuwe promovideo ook hoe de sets en de muziek van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes tot stand kwamen. Dat alles lijkt vernieuwend, maar toch herkenbaar voor fans van de franchise.

Indrukwekkende cast

Voor de rol van de jonge Coriolanus Snow is Tom Blyth gecast. Daarnaast zien we ook veel beelden van Rachel Zegler, die rekruut Lucy Gray Baird speelt. Ook Hunter Schafer (Euphoria) als Tigris, de nicht en dichtste vertrouwelinge van Snow. Peter Dinklage (Game of Thrones) is dan weer gecast voor de rol van Casca Highbottom, de decaan van de Academy. The Grand Budapest Hotel-acteur Jason Schwartzman speelt Lucretius ‘Lucky’ Flickerman, de host van de tiende Hunger Games, terwijl Viola Davis een slechterik zal spelen.

Bekijk hier de nieuwe beelden van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes:

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf 15 november 2023 in de Belgische cinema’s te zien.

Meer
Lees meer...