Viola Davis vervoegt topcast ‘The Hunger Games’-prequel ‘The Ballad Of Songbirds And Snakes’

Het castnieuws rond de The Hunger Games-prequel lijkt niet op te houden. Eerder werd al bekendgemaakt dat o.a. Peter Dinklage, Tom Blyth, Rachel Zegler en Hunter Schafer in The Ballad Of Songbirds & Snakes zouden meedoen, en nu is daar nog een klinkende naam aan toegevoegd. Actrice Viola Davis (How To Get Away With Murder, The Help) zal de slechterik in de film spelen.

De cast van Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes is nóg indrukwekkender geworden. Gisteren maakte productiehuis Lionsgate namelijk bekend dat ook Oscarwinnares Viola Davis deel zal uitmaken van de nieuwe film. Zij zal de rol van slechterik spelen. Wanneer de film precies zal uitkomen, is niet bekend.

Topcast

Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes gooit nu al grote ogen. Enkele maanden geleden raakte bekend dat acteur Tom Blyth de rol van de jonge Coriolanus Snow zou spelen in de nieuwe Hunger Games-prequel. Kort daarna werd ook West Side Story-actrice Rachel Zegler aan de lijst toegevoegd.

Sindsdien staat de nieuwsmolen niet meer stil. Ook Game of Thrones-ster Peter Dinklage, Euphoria-revelatie Hunter Schafer en The Grand Budapest hotel-acteur Jason Schwartzman werden later nog gecast. En daar komt nu dus nog een Oscarwinnares bij. Actrice Viola Davis, die vooral bekend is door haar rol in de topserie How To Get Away With Murder, zal de rol van de grote slechterik spelen. Wie dat is en wat zij precies zal doen, is nog niet bekend.

The Ballad Of Songbirds & Snakes

Toch is er over de inhoud van de film wel al wat informatie. In The Ballad Of Songbirds & Snakes wordt de jonge Snow (Blyth) gekozen als mentor van Lucy Gray Baird (Zegler), een meisje uit het verarmde District 12, tijdens de tiende Hunger Games. Daarin zullen 24 tieners, één jongen en één meisje uit elk district, het tegen elkaar moeten opnemen.

Hoewel Snow de uitdaging in eerste instantie niet ziet zitten, ziet hij toch dat Lucy heel wat talent heeft. Hij beslist haar dus te helpen om haar charme en zangtalent verder te ontwikkelen en het spel te winnen. Op die manier kan ook hij terug naar de top komen.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf 15 november 2023 in de Belgische cinema’s te zien.

Meer
Lees meer...