‘The Hunger Games’-prequel cast Tom Blyth als jonge president Snow

Het is al even bekend dat er een prequel in de maak is over de geliefde Hunger Games-franchise. Nu heeft de aankomende film, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, zijn ster gevonden. Zo zal Billy the Kid-acteur Tom Blyth de hoofdrol vertolken van de jonge president Snow, waarrond het verhaal zich zal afspelen. Dat schrijft People.

Acteur Tom Blyth zal de jonge president Coriolanus Snow spelen in de aankomende Hunger Games-prequel The Ballad of Songbirds and Snakes. Die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins uit 2020.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

The Ballad of Songbirds and Snakes speelt zich zo’n 64 jaar voor The Hunger Games af. Het verhaal volgt de 18-jarige Coriolanus Snow, die uiteindelijk zal uitgroeien tot de autoritaire president van Panem. Acteur Donald Sutherland vertolkte de rol van president Snow in de eerste vier films uit de Hunger Games-franchise. En nu zal acteur Tom Blyth zijn jongere versie vertolken.

“De knappe en charmante 18-jarige Coriolanus maakt deel uit van de ooit zeer invloedrijke familie Snow. Maar in het naoorlogse Panem verloren zij hun macht. Wanneer Coriolanus wordt uitgekozen als mentor voor de 10de Hunger Games hoopt hij om daarmee het tij te kunnen keren. Tot zijn ongenoegen krijgt hij echter Lucy Gray Baird toegewezen, een meisje uit het verarmde District 12. Maar als ze beiden willen overleven in het spel zullen de twee wel moeten samenwerken. Uiteindelijk zouden ze elkaar toch leuker vinden dan aanvankelijk gedacht …. Dat staat te lezen in de officiële synopsis van de prequel.

Francis Lawrence, die The Hunger Games: Catching Fire en The Hunger Games: Mockingjay Part 1 & 2 regisseerde, keert terug als regisseur. Suzanne Collins, de auteur van alle boeken, is de executive producer van de prequel.

Tom Blyth

Blyth, afgestudeerd aan Juilliard, speelt momenteel de hoofdrol in de nieuwe avonturenreeks Billy the Kid. Verder zullen we hem binnenkort nog kunnen bewonderen in de aankomende film Benediction. Daarnaast was hij nog te zien in de HBO-reeks The Gilded Age. Hij speelde ook in de Britse coming-of-age film Scott and Sid uit 2018. En volgend jaar zal hij dus te zien zijn in de hoofdrol van de jonge president Snow.

“Toms kijk op het personage toonde ons de complexe persoonlijkheid van de jonge Snow”, vertelt regisseur Lawrence. “Hierbij zullen we hem dus stilaan zien transformeren in de tiran die hij ooit zal worden.”

“Tom Blyth is een opkomend talent wiens betoverende en charismatische présence hem een interessante acteur maakt. Daarmee is hij perfect voor deze hoofdrol”, klinkt het bij Erin Westerman, hoofd van productie bij Lionsgate.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes zou vanaf 15 november 2023 in de Belgische bioscopen verschijnen.

Meer
Lees meer...