‘The Hunger Games’-prequel ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ krijgt releasedatum maar cast blijft nog geheim

The odds are definitely in our favour! Filmdistributeur Lionsgate heeft recent meer nieuws bekendgemaakt over de geliefde Hunger Games-franchise. Het was al bekend dat het boek The Ballad of Songbirds and Snakes, een prequel, van schrijfster Suzanne Collins ook verfilmd ging worden. Maar nu komt er eindelijk ook schot in de zaak. We weten nu namelijk wanneer we de film in de bioscoop mogen verwachten.

Tien jaar nadat het laatste boek The Hunger Games: Mockingjay verscheen, kwam er in 2020 eindelijk een nieuw boek uit. Toen verscheen de prequel The Ballad of Songbirds and Snakes in de boekenrekken. Ondertussen konden we wel genieten van de verfilmingen met Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson in de hoofdrollen. Nu komt er ook een verfilming van de prequel. Op CinemaCon, de jaarlijkse vakbeurs voor bioscoopeigenaren, onthulde Lionsgate deze week namelijk een eerste teaser.

The Ballad of Songbirds and Snakes

In die clip waren geen beelden te zien uit de film, die momenteel volop in productie is. Daardoor kregen we dus ook nog geen leden van de cast te zien. In plaats daarvan werden er in de teaser abstracte beelden getoond. Daarnaast verscheen ook de volgende tekst: “De wereld zal ontdekken… wie een songbird is… en wie een snake“. Dat schrijft Variety.

The Ballad of Songbirds and Snakes is een spin-off van de immens populaire Hunger Games-trilogie, waarvan de eerste film in 2012 uitkwam. The Hunger Games gaat over het verhaal van Katniss Everdeen, gespeeld door Jennifer Lawrence, die vrijwillig meedoet aan de Hunger Games om zo haar zusje te redden. Zij wordt al snel een symbool voor de rebellengroep van Panem tegen het dictatorschap van de regering van president Snow.

The Ballad of Songbirds and Snakes zal zich tientallen jaren voor de avonturen van Katniss Everdeen afspelen. Katniss nam deel aan de 74ste Hunger Games, terwijl de sequel op de 10de editie focust. Centraal in het verhaal staat de jonge Coriolanus Snow, voordat hij de autoritaire president van Panem werd. Als 18-jarige wordt Snow gekozen om tijdens de 10de Hunger Games de mentor van Lucy Gray Baird te zijn. Zij is tot zijn ongenoegen afkomstig uit het verarmde District 12.

Bekende namen

Francis Lawrence, die The Hunger Games: Catching Fire en The Hunger Games: Mockingjay Part 1 & 2 regisseerde, keert terug als regisseur. Daarnaast schreef hij ook het scenario voor de prequel samen met Michael Arndt, die ook verantwoordelijk was voor het script van Catching Fire. Suzanne Collins, de auteur van alle boeken, zal als producer betrokken zijn bij de film.

The Ballad of Songbirds and Snakes zou vanaf 17 november 2023 in de Amerikaanse bioscopen verschijnen. Bij ons zal dat dan hoogstwaarschijnlijk op 15 november 2023 zijn.

Meer
Lees meer...