‘The Hunger Games’-marathon? Dat kan vanaf vandaag gewoon op Netflix

Je kan vanaf vandaag alle films van ‘The Hunger Games’ bekijken op Netflix. De laatste film uit de reeks, ‘Mockingjay Part 2’ staat sinds vandaag eindelijk op de streamingssite. De volledige reeks herbekijken, kost je iets minder dan 10 uur, maar voor een getrainde binger is dat natuurlijk een eitje.

“May the odds be ever in your favour!” Je moet de afgelopen jaren onder een steen gewoond hebben om niet te weten wat The Hunger Games is en waar het verhaal om gaat. Maar dankzij Netflix kan je de filmreeks nu in z’n geheel herbekijken, bijvoorbeeld als een marathon?

The Hunger Games

The Hunger Games is een filmreeks die bestaat uit vier films. De eerste, The Hunger Games, kwam uit in 2012, daarna volgden The Hunger Games: Catching Fire en The Hunger Games: Mockingjay Part 1 (2014) en Part 2 (2015). En sinds vandaag staan al deze films op Netflix.

De films van The Hunger Games zijn gebaseerd op de gelijknamige geschreven trilogie van Suzanne Collins. Die speelt zich af in een nabije toekomst waarin de wereld ingedeeld is in dertien districten, ingedeeld op basis van de arbeid die er verricht wordt, maar er zijn natuurlijk wel grote verschillen qua status. De Capitol is de plaats waar de superrijke bourgeoisie vertoeft, in de 12 andere districten wonen de arbeiders, waarbij District 12 het het moeilijkste heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Elk jaar worden van elk district twee jongeren, een meisje en een jongen, gekozen om in een gevecht tot de dood te strijden tot er maar één van de 24 overeind blijft. Die zogenaamde Hunger Games moeten aantonen dat de Capitol nog steeds alle macht heeft over de districten en is daarnaast gewoon een televisiegebeuren voor de inwoners van de Capitol.

De verfilming van deze reeks zorgde voor de lancering van de carrières Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth en Josh Hutcherson.

Marathon

De eerste drie films van The Hunger Games stonden al een tijdje op Netflix, maar sinds vandaag is de laatste film uit de reeks, The Hunger Games: Mockingjay Part 2, toegevoegd aan dat rijtje. Met alle films op Netflix, kan je dus perfect een marathon houden.

Zo’n The Hunger Games-marathon zal je in totaal 9 uur en 8 minuten tijd kosten en valt dus wel een pak beter mee dan een Harry Potter-marathon, waarmee je 19 uur en 39 minuten – en dus meer dan het dubbel – kwijt bent. Haal die popcorn dus maar boven!

Het beste wat de catalogus van Netflix verder te bieden heeft, vind je hier.

Meer
Lees meer...