‘The Hunger Games’-prequel over President Snow wordt verfilmd

Het boek van The Hunger Games-prequel The Ballad of Songbirds and Snakes komt pas 19 mei officieel uit, maar er werd nu al bekend gemaakt dat het boek verfilmd zal worden. In de film zal het personage van President Snow centraal staan.

Filmdistributeur Lionsgate heeft bevestigd dat er al volop gewerkt wordt aan de prequel film die gebaseerd is op het nieuwste boek van Suzanne Collins The Ballad of Songbirds and Snakes. En dat terwijl het boek zelf nog niet is uitgebracht.

President Snow

The Ballad of Songbirds and Snakes is een spin-off van de immens populaire Hunger Games-trilogie, waarvan de eerste film in 2012 uitkwam. The Hunger Games gaat over het verhaal van Katniss Everdeen, gespeeld door Jennifer Lawrence, die vrijwillig meedoet aan de Hongerspelen om zo haar zus te redden. Zij wordt al snel een symbool voor de rebelliegroep van Panem tegen het dictatorschap van de regering.

https://www.instagram.com/p/B_QCVEflA9g/?utm_source=ig_web_copy_link

De nieuwe film legt de focus op President Snow en gaat een heel stuk terug in de tijd. Een tijd waarin President Snow nog geen president was, maar een achttienjarige jongen die Coriolanus Snow heet. Snow wordt gekozen als mentor voor de tiende editie van de jaarlijkse Hongerspelen. Tot grote teleurstelling wordt hem een arm meisje uit District 12 toegewezen.

Release

Regisseur Francis Lawrence zal samen met scenarioschrijver Michael Arndt terugkeren voor de film van The Ballad of Songbirds and Snakes. Suzanne Collins, de auteur van alle boeken, zal verantwoordelijk zijn voor de productie van de film.

Op de film is het nog even wachten, maar je kan in afwachting uitkijken naar de release van het boek. Vanaf 19 mei kan je hem in de winkel kopen voor 23,99 euro.

Meer
Lees meer...