Josh Hutcherson wil weer Peeta Mellark spelen in ‘The Hunger Games’-prequel

Eerder dit jaar verscheen The Ballad of Songbirds and Snakes, de prequel van The Hunger Games. Het boek komt na een stilte van tien jaar, die opgevuld werd door de verfilming van de boeken. Ook de prequel krijgt sowieso een film, en acteur Josh Hutcherson (Peeta Mellark) zou er maar al te graag deel van uitmaken.

Bijna tien jaar geleden is het al dat de eerste film van de The Hunger Games-franchise in première ging. De films over Katniss Everdeen die de plaats van haar zusje Primrose innam om te vechten voor haar leven (letterlijk), hielden ons jarenlang in de ban, en na een stilte van vijf jaar verschijnt binnenkort de verfilming van de prequel.

The Ballad of Songbirds and Snakes

https://www.instagram.com/p/CAWIkuLA7EJ/

Die prequel kreeg de naam The Ballad of Songbirds and Snakes. Schrijfster Suzanne Collins bracht het boek eerder dit jaar uit, en vertelde meteen dat ook dat boek verfilmd zou worden. Of er in die verfilming plaats is voor Josh Hutcherson (Peeta Mellark in The Hunger Games), is nog niet duidelijk, maar de acteur zou het wel zien zitten.

Dat vertelde hij tijdens een interview met Entertainment Tonight. “Ik heb geen idee hoe het verhaal precies gaat, maar als het iets te maken heeft met hoe we bij de wereld van The Hunger Games zijn terechtgekomen, dan denk ik dat het superinteressant wordt.”

“Ik zou graag Peeta spelen daarin, omdat ik zo graag nog eens met al die mensen zou willen samenwerken. Dat zou 100 procent zeker fantastisch zijn. Ik hou van die cast en crew. Mochten ze al een paar van die mensen kunnen betrekken, dan doe ik het sowieso.”

The Hunger Games

Het eerste boek in de reeks, The Hunger Games (of vertaald: De Hongerspelen) verscheen in 2008. Daarin leerden we Katniss Everdeen kennen, een 16-jarig meisje dat ‘vrijwillig’ deelneemt aan de Hongerspelen. Eigenlijk was haar jongere zusje geloot, maar dat kon Katniss niet toestaan.

Ze verdedigt samen met bakkerszoon Peeta Mellark de eer van hun district, maar eigenlijk boeit die eer hen maar weinig. De twee doen er alles aan om de vreselijke periode te overleven, zelfs andere mensen doden. Peeta (in de films gespeeld door Josh Hutcherson) verklaarde aan het hele land dat hij al jaren verliefd is op Katniss (gespeeld door Jennifer Lawrence).

Zij is eerst heel kwaad, omdat ze vindt dat Peeta haar zwak doet lijken. Maar uiteindelijk is het hun liefdesverhaal die hun levens redt. Al blijkt die redding de vonk voor een revolutie die uiteindelijk het hele systeem in het land overwerpt.

Meer
Lees meer...