‘The Hunger Games’-prequel ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ krijgt eerste beelden

Er is meer leuk nieuws voor alle fans van The Hunger Games! Onlangs kwamen we te weten dat acteurs Tom Blyth en Rachel Zegler de hoofdrolspelers zijn in de film The Ballad of Songbirds and Snakes. Tijdens de MTV Movie & TV awards 2022 kregen we nu een exclusieve eerste blik op de aankomende The Hunger Games-prequel.

Lionsgate onthulde onlangs een eerste blik op The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Op de MTV Movie & TV Awards van 2022 werd er een exclusieve clip getoond van de aankomende prequel. Die is net zoals de andere films gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Suzanne Collins.

Eerste blik

De allereerste teaser van The Hunger Games-prequel toonde helaas nog geen beelden uit de film zelf. Wel zien we een geanimeerde versie van de cover van het boek. Zo zien we eerst beelden van met ijs bedekte boomtakken. “Je bent uitgenodigd om terug te keren naar de Games”, kunnen we vervolgens lezen. Daarna krijgen we een close-up van de poten van een vogel te zien. Het ijs begint dan weg te vallen en onthult zo een gouden vogel. Later zien we ook de takken goud worden en kunnen we ook een gouden slang spotten. Hiermee verwijzen deze elementen rechtstreeks naar de titel van de film. “De wereld zal ontdekken wie een songbird is en wie een snake …”, luidt de tekst daarbij.

Daarna krijgen we het volledige logo te zien, waarin we een beetje de Mockingjay-pin van Katniss kunnen herkennen. Fans met een scherp oog zien misschien ook het bekende vier-noten motief dat prominent aanwezig is in de andere films.

The Ballad of Songbirds and Snakes

The Ballad of Songbirds and Snakes vertelt het verhaal van de 18-jarige Coriolanus Snow. Fans leerden hem voor het eerst kennen als President Snow tijdens de eerste vier The Hunger Games-films. Nu keren we zo’n 64 jaar terug in de tijd, naar de 10de Hunger Games in Panem. Coriolanus wordt uitgekozen om een mentor te zijn tijdens de Games. Hij is echter allesbehalve blij wanneer hij een vrouwelijke tribuut uit District 12, Lucy Gray Baird, toegewezen krijgt. Ondanks zijn aanvankelijke teleurstelling gelooft Coriolanus al snel dat hij en Lucy toch een kans maken om te winnen. Het meisje blijkt namelijk een groot zangtalent te zijn.

Acteur Tom Blyth (Billy the Kid) zal de hoofdrol spelen als de jonge Coriolanus Snow. In de eerdere films werd de rol van Snow vertolkt door Donald Sutherland. Die speelde dus een oudere versie van het personage. Blyth krijgt in de aankomende prequel gezelschap van West Side Story-ster Rachel Zegler, die de hoofdrol van Lucy Gray Baird op zich zal nemen. Francis Lawrence keert terug naar de franchise als regisseur.

The Ballad of Songbirds and Snakes staat gepland voor een Amerikaanse bioscooprelease op 17 november 2023. Bij ons zal dat hoogstwaarschijnlijk op 15 november 2023 zijn.

Bekijk de eerste beelden van The Balad of Songbirds and Snakes hieronder:

Meer
Lees meer...