Rachel Zegler gecast in ‘The Hunger Games’-prequel als hoofdrolspeelster Lucy Gray Baird

West Side Story-actrice Rachel Zegler is de nieuwste toevoeging aan de cast van de aankomende prequel The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Daarin zal ze de hoofdrol spelen tegenover Billy The Kid-ster Tom Blyth.

Actrice Rachel Zegler is gecast als de hoofdrolspeelster in de aankomende prequel van The Hunger Games. Dat schrijft Variety. Zegler wakkerde eerder deze week de geruchten van haar casting aan na haar tweet op maandagavond 30 mei. Daaruit konden scherpzinnige fans de naam ‘Lucy Gray Baird’ formuleren met de eerste letter van elk woord. En laat nu net zo een van de hoofdpersonages in de aankomende film heten.

The Ballad of Songbirds and Snakes

The Ballad of Songbirds and Snakes is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins uit 2020. Het verhaal speelt zich decennia voor de avonturen van Katniss Everdeen in The Hunger Games af. Centraal staat de 18-jarige Coriolanus Snow, een ambitieuze jongen die uiteindelijk zal uitgroeien tot de autoritaire president van Panem. Onlangs werd bekendgemaakt dat acteur Tom Blyth (Billy the Kid, The Gilded Age) die hoofdrol op zich zal nemen.

In de aankomende film wordt de jonge Snow (Blyth) gekozen als mentor van Lucy Gray Baird, een meisje uit het verarmde District 12, tijdens de 10de Hunger Games. Daarin zullen zoals we al weten 24 tieners, één jongen en één meisje gekozen uit elk district, tegen elkaar moeten vechten tot de dood. Katniss trok de aandacht met haar talent in boogschieten, bij Lucy zal dat haar zangstem zijn. Snow hoopt daarom natuurlijk om met Lucy’s charme en zangtalent de Hunger Games te kunnen winnen.

Francis Lawrence, die The Hunger Games: Catching Fire en The Hunger Games: Mockingjay Part 1 & 2 regisseerde, keert terug als regisseur. Suzanne Collins, de auteur van alle boeken, is de executive producer van de prequel. Michael Arndt, die het script voor The Hunger Games: Catching Fire schreef, zou terugkeren om ook nu het scenario schrijven. Hij heeft zijn taken nu echter overgedragen aan Michael Lesslie (Macbeth). De opnames van de prequel zouden later dit jaar van start.

Lucy Gray Baird

Gezien dat de zangtalenten van Lucy haar grootste troef zijn, is het geen verrassing dat Zegler gecast is voor de rol. Ze blies namelijk iedereen al omver als Maria in de West Side Story-remake van Steven Spielberg. Daarnaast zullen we Zegler nog zien in Shazam! Fury of the Gods en Disney’s live action-verfilming van Sneeuwwitje.

“Net als iedereen zag ik Rachel Zegler voor het eerst in West Side Story“, vertelt Hunger Games-regisseur Francis Lawrence. “En net als iedereen wist ik dat ik naar een ster keek die het scherm voor een generatie zou beheersen. De rol van Lucy Gray past perfect bij haar: het personage is brutaal, onafhankelijk en uitdagend, maar ook kwetsbaar, emotioneel en liefdevol. Ik geloof dat Rachel een onvergetelijke prestatie zal neerzetten als Lucy.”

The Ballad of Songbirds and Snakes staat gepland voor een Belgische release op woensdag 15 november 2023.

Meer
Lees meer...