Update: ‘West Side Story’-actrice Rachel Zegler dan toch uitgenodigd op Oscars als presentatrice

Goed nieuws voor actrice Rachel Zegler, de hoofdrolspeelster uit de Oscargenomineerde film West Side Story van Steven Spielberg. Gisteren deelde de 20-jarige ster haar teleurstelling mee op Instagram, omdat ze ondanks dat West Side Story genomineerd is voor meerdere Academy Awards niet uitgenodigd was op de ceremonie. Daar besloot de organisatie nu verandering in te brengen door de actrice toch uit te nodigen als presentatrice. Dat bevestigde The Hollywood Reporter.

Er ontstond een storm op het internet na de onthulling dat Rachel Zegler, de ster uit de maar liefst zeven keer genomineerde film West Side Story, niet was uitgenodigd voor de uitreiking. Nu heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences de actrice dan toch uitgenodigd als presentatrice. De uitreiking van de Oscars aka de Academy Awards vindt plaats komende zondag op 27 maart 2022.

Toch aanwezig

De 20-jarige actrice is momenteel in Londen voor de opnames van Disneys live action-remake van Sneeuwwitje. En er zouden nu pogingen worden ondernomen om het opnameschema van de film te herschikken zodat Zegler bij de Oscars aanwezig kan zijn. Zo vernam The Hollywood Reporter.

Onder een post op Instagram afgelopen zondag maakte Zegler met een reeks foto’s bekend dat ze niet aanwezig zou zijn op de uitreiking van de Oscars dit jaar. Een fan vroeg namelijk welke outfit ze zou dragen tijdens de ceremonie. Daarop antwoordde de 20-jarige actrice dat ze “niet was uitgenodigd en dus een legging en een hemd van haar lief zou aandoen”. Die reactie zorgde voor heel wat ophef en verontwaardiging.

De jonge actrice was zelf niet genomineerd. De Academy was dus ook niet verplicht om haar uit te nodigen. Net zoals Disney ook niet verplicht was om haar een ticket te geven. Elke genomineerde en presentator krijgt namelijk een paar tickets aangeboden. Ook elke filmstudio krijgt een deel van de tickets, hoewel er dit jaar minder tickets werden uitgedeeld vanwege de coronamaatregelen. Velen vonden echter dat zowel de organisatie als de studio ervoor hadden moeten zorgen dat de ster van een van de vaakst genomineerde films toch op de een of andere manier bij de ceremonie aanwezig moest zijn. En dat zal nu ook gebeuren, want we zien Rachel Zegler deze zondag op de uitreiking van de Oscars als presentatrice.

De 94ste uitreiking van de Oscars vindt plaats op zondag 27 maart 2022. Bekijk het overzicht van alle nominaties hier.

Meer
Lees meer...