Gal Godot als boze stiefmoeder in live action-remake van Disneys ‘Sneeuwwitje’

Haar nieuwste project Red Notice staat nog maar vanaf vandaag op Netflix of de Wonder Woman-actrice heeft al haar volgende grote filmproject te pakken. Gal Godot zou namelijk de rol van de boze stiefmoeder vertolken in Sneeuwwitje, nog een live action-remake van Disney.

Israëlische actrice en model Gal Gadot is momenteel bezig met de laatste onderhandelingen om de rol van de boze, jaloerse stiefmoeder te vertolken in Disneys aankomende live action-bewerking van Sneeuwwitje, bevestigde een bron aan Variety.

Gadot zal de hoofdrol spelen naast de opkomende ster Rachel Zegler (West Side Story), die in juni gecast werd als de klassieke Disneyprinses. Gadot is vooral bekend om haar heldhaftige werk in de Wonder Woman-franchise van DC. De actrice was geïntrigeerd door de mogelijkheid om zich bij sterren als Angelina Jolie (Maleficent) en Cate Blanchett (Cinderella) te voegen, die eerder iconische schurken uit het Disney-universum speelden. En nu zal ze dus als boze stiefmoeder de kans krijgen om een meer kwaadaardige kant van haarzelf te laten zien.

Sneeuwwitje

De originele tekenfilm Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm, werd uitgebracht in 1937. Het was Disneys allereerste tekenfilm en werd een supergroot succes voor de studio, meldt Deadline. In het tijdloze sprookje probeert de boze stiefmoeder Sneeuwwitje te verleiden tot het eten van een vergiftigde appel, nadat ze jaloers is geworden op haar schoonheid. Maar met de hulp van zeven dwergen, ontsnapt Sneeuwwitje aan de koningin en vindt ze uiteindelijk de liefde. Waarna ze nog lang en gelukkig leeft. De kwaadaardige koningin is vooral gekend voor haar beroemde uitspraak: “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?”

De remake

Disney is al sinds 2016 bezig met de ontwikkeling van een live action-verfilming van Sneeuwwitje. Andere remakes die momenteel nog in de maak zijn, zijn The Little Mermaid met zangeres Halle Bailey in de hoofdrol, Pinocchio met Tom Hanks en Lilo and Stitch geregisseerd door Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, Step Up 2,3,4 & 5).

De verfilming van Sneeuwwitje zal geregisseerd worden door Marc Webb, die vooral bekend is van de The Amazing Spider-Man-films met Andrew Garfield in de hoofdrol en 500 Days of Summer. Marc Platt is de producer naast Benj Pasek en Justin Paul, het Oscar- en Tony Award-winnende duo achter La La Land, The Greatest Showman en Dear Evan Hansen. Zij zullen nieuwe liedjes schrijven voor de film. Een belangrijke reden waarom de studio zijn tijd heeft genomen voor deze remake, is om ervoor te zorgen dat de muziek zeker goed is. En insiders zeggen dat de topmannen van Disney alvast enthousiast zijn over wat Pasek en Paul tot nu toe al hebben bedacht. De live action-remake zal wel verder bouwen op het verhaal en de muziek van het origineel, de opnames ervan zullen naar verwachting in 2022 beginnen.

Meer
Lees meer...