‘West Side Story’-actrice Rachel Zegler niet uitgenodigd voor Oscars ondanks nominaties

Het regent bizarre beslissingen bij The Academy. De organisatie van de Oscars maakte eerder al bekend dat een aantal prijzen niet langer tijdens de ceremonie zullen worden uitgereikt. Nu komt daar nog een extra factor bij. Actrice Rachel Zegler, die een van de hoofdrollen speelt in de genomineerde film West Side Story, zou niet uitgenodigd zijn voor het evenement. Dat liet de actrice zelf weten via Instagram.

Tijdens de uitreiking van de Oscars op zondag 27 maart zullen de kijkers actrice Rachel Zegler (20) niet te zien krijgen. De jonge actrice speelde Maria in Steven Spielbergs West Side Story, maar liet via Instagram weten dat ze niet uitgenodigd is en dat ze de ceremonie in de zetel zal volgen. Dat komt voor velen als een grote verrassing, want West Side Story is meerdere keren genomineerd.

“Vanuit de zetel”

Onder een post op Instagram heeft actrice Rachel Zegler bekendgemaakt dat ze niet op de uitreiking van de Oscars aanwezig zal zijn. Een fan vroeg welke outfit ze zou dragen tijdens de ceremonie, waarop de 20-jarige actrice antwoordde dat ze “niet was uitgenodigd, dus een legging en een hemd van haar lief zou aandoen”. Die reactie zorgde al voor heel wat ophef, want velen kunnen maar niet geloven dat een hoofdrolspeelster van een van de vaakst genomineerde films niet welkom is.

Later antwoordde Zegler nogmaals. “Ik weet het ook niet, jongens. Ik heb geprobeerd, maar het lijkt er niet van te komen. Ik zal voor West Side Story supporteren vanuit mijn zetel en ik ben nog steeds trots op wat we gedaan en gepresteerd hebben”, klonk het nog. Daarnaast laat de actrice wel weten dat ze nog op een klein mirakel hoopt, waardoor ze toch aanwezig kan zijn deze zondag. West Side Story is maar liefst zeven keer genomineerd, waaronder voor Beste Film en Beste Regie.

Bekijk de reacties hier:

Bekijk de trailer van West Side Story met Rachel Zegler hier:

De 94ste uitreiking van de Oscars vindt plaats op zondag 27 maart 2022. Bekijk het overzicht van alle nominaties hier.

Meer
Lees meer...