‘Hunger Games’-prequel cast ‘Euphoria’-ster Hunter Schafer voor belangrijke rol van Tigris Snow

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes heeft een grote naam toegevoegd aan de castlist. De aankomende prequel op de succesvolle filmreeks wist namelijk Hunter Schafer te strikken. De actrice, vooral bekend uit Euphoria, krijgt de rol van Tigris Snow, de nicht en vertrouweling van Coriolanus Snow.

The Hunger Games keert eind 2023, acht jaar na de vierde en voorlopig laatste film, terug met de prequel The Ballad of Songbirds and Snakes. Deze film zal zich 64 jaar voor de gebeurtenissen van de eerste film afspelen. De latere president Coriolanus Snow is amper achttien jaar en bevindt zich in een veel benardere situatie. Terwijl zijn familie ooit rijk was, is hij zo goed als alles kwijt. Snow leeft nog steeds in een enorme penthouse in de hoofdstad van Panem, maar heeft zo goed als geen geld.

Hij probeert de schijn hoog te houden door op de zwarte markt luxekleding te kopen. Eten en geld voor het onderhoud van zijn verblijf is echter schaars. Bij de tiende Hunger Games krijgt hij echter een unieke kans aangeboden als mentor van Lucy Gray Baird, de deelnemer voor het arme 12de district. Snow ziet dat aanvankelijk niet zitten, maar merkt al snel dat Lucy Gray Baird beter is dan haar vaak kansloze districtgenoten. Op die manier hoopt hij zelf ook zijn weg naar de top opnieuw te bewerkstelligen.

Tigris Snow

Voor de jonge rol van de jonge Coriolanus Snow werd eerder al acteur Tom Blyth gecast. Hij zal in The Ballad of Songbirds and Snakes dus aan de zijde te zien zijn van Hunter Schafer. Zij speelt namelijk zijn nicht een dichtste vertrouwelinge Tigris. Samen zullen ze Lucy Gray Baird, gespeeld door Rachel Zegler, moeten helpen de Hunger Games overleven.

Voor de 23-jarige Hunter Schafer wordt het na het enorme succes van Euphoria pas haar tweede job als actrice. Naast haar acteerwerk is de Amerikaanse vooral actief als model en LGBTQ+-activiste.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf 15 november 2023 in de Belgische cinema’s te zien.

Meer
Lees meer...