‘Elliot’s Song’ van Dominic Fike (met Zendaya) uit ‘Euphoria’ staat nu op Spotify

Elliot’s Song, de ballade die Elliot (gespeeld door Dominic Fike) in de slotaflevering van seizoen 2 van Euphoria bracht voor Rue (Zendaya), staat nu op Spotify. Het gaat om een verkorte versie waarbij ook Zendaya een deel van de tekst zingt.

Hoewel de ballade van Elliot voor Rue een emotioneel en belangrijk moment was in de slotaflevering van het tweede seizoen van Euphoria, was het achteraf toch vooral het onderwerp van heel wat memes. Het nummer duurde bijna vier minuten en dat vonden veel kijkers te lang. Het was echter ook tijdens dat ‘optreden’ dat we zien hoe Rue en Elliot het terug goed maken nadat hun vriendschap voorbij was sinds de vijfde aflevering. Toen had Elliot namelijk aan Jules en aan de moeder van Rue gezegd dat ze nog steeds drugs gebruikt.

Elliot’s Song

Dominic Fike nam alle memes ter harte en kwam eerder deze week op zijn Instagram met het bericht dat ze het nummer ingekort hadden. Toen kondigde hij ook aan dat Elliot’s Song vrijdag op Spotify zou verschijnen, en dat is nu dus het geval. Het gaat om een lied van 2,5 minuten met op het einde ook een deel van de lyrics gezongen door Zendaya zelf. Onderaan dit artikel kan je het beluisteren.

Elliot’s Song is geschreven door Zendaya in samenwerking met Labrinth, de vaste componist van Euphoria. Voor Dominic Fike is het zijn eerste muziekrelease in bijna een jaar. In april 2021 bracht hij The Kiss of Venus uit samen met Paul McCartney. Zijn eerste en enige album ‘What Could Possibly Go Wrong’ dateert al van 2020.

Luister hier naar de ingekorte versie van Elliot’s Song:

Meer
Lees meer...