‘Euphoria’: (Heel lang) nummer Elliot werd geschreven door Zendaya

In de finale van het tweede seizoen van Euphoria kregen we eindelijk het zangtalent van Dominic Fike (Elliot) – uitgebreid – te horen. Hij zong namelijk een heel lang en emotioneel nummer voor Rue (Zendaya). In de aflevering van Enter Euphoria van deze week vertelt Zendaya dat zij de tekst voor het nummer schreef.

Sinds maandag 28 februari zit het tweede seizoen van Euphoria erop. In de laatste aflevering kregen we te zien hoe Cassie (Sydney Sweeney) het toneelstuk van haar zus Lexi (Maude Apatow) verpestte, of verbeterde, het is maar hoe je het bekijkt. Maar we kregen ook te zien dat het eindelijk beter gaat met Rue (Zendaya). Zij bracht een bezoekje aan Elliot (Dominic Fike) om haar verontschuldigen aan te bieden voor haar uitbarsting.

Dominic Fike

Toen Rue bij Elliot was, was die net gitaar aan het spelen. Hij vroeg dan of hij een “zelfgeschreven” nummer kon brengen voor Rue. Wat volgde was een – volgens velen te lange – ingetogen scène waarin Elliot het nummer speelt voor de duidelijk ontroerde Rue. Dominic Fike, die de rol van Elliot speelt, is bovendien een echte singer-songwriter die je kan kennen van hits als 3 Nights en Phone Numbers. Maar het nummer dat hij bracht in Euphoria werd niet door hemzelf geschreven.

Elke week verschijnt na de uitzending van de nieuwe aflevering op HBO een aflevering van Enter Euphoria op YouTube. Daarin gaat de cast dieper in op de gebeurtenissen uit de laatste aflevering en komen we ook extra geheimpjes van achter de schermen te weten. Zo leerden we deze week wie er verantwoordelijk was voor het nummer van Elliot.

Geschreven door Zendaya en Labrinth

In Enter Euphoria komen we te weten dat het nummer geschreven werd door Zendaya en de Britse singer-songwriter Labrinth, die verantwoordelijk is voor alle muziek in Euphoria. Het is niet de eerste keer dat Zendaya werkt aan de muziek voor Euphoria. Zo schreef ze mee aan het nummer All for Us op het einde van het eerste seizoen en schreef ze ook mee aan I’m Tired uit het tweede seizoen.

“Tussen het filmen door ga ik vaak naar Lab (Labrinth, red.), want hij heeft nu een studio op de set. Hij vindt nieuwe geluiden die elke emotie die we voelen in de show perfect complementeren”, klinkt het bij Zendaya. Labrinth voegt daaraan toe: “Zendaya en ik, wij zitten in dezelfde spirituele energie en ruimte en we kunnen zo elkaar inspireren om iets nieuws te maken.”

Voorstel van Zendaya

Dominic Fike komt vervolgens aan het woord en hij vertelt dat het een idee van Zendaya was om het nummer te spelen in de aflevering. “Zen (Zendaya, red.) kwam naar me toe en zei: ‘Yo, ik dacht, je kan op dit moment gitaar spelen en een nummer zingen. Het is voor Rue, maar het gaat niet echt over Rue, maar eigenlijk is het wel over Rue. Dus het is een surrealistisch moment, maar eigenlijk is het dat niet’.” En zo werd ook Dominic betrokken bij het nummer. “Hij is een geweldige gitarist”, vertelt Labrinth. Daardoor kon hij al snel inpikken en het nummer zich eigen maken. “De cast acteert nu niet alleen, ze maken ook deel uit van de muziek. En ik denk dat dat het extra speciaal maakt”, besluit Labrinth.

Regisseur Sam Levinson legt uit dat de scène belangrijk is voor de reeks. “De scène tussen Elliot en Rue is hartverscheurend omdat je ook beseft dat het twee mensen zijn die een heel verschillende richting uitgaan in hun leven.” Zo zingt Elliot ook in het nummer “Think you may be my only friend. I gave it all to see you shine again. I hope it was worth it in the end.” De toekomst van de vriendschap tussen Rue en Elliot lijkt onzeker, want Rue is nu clean, maar Elliot lijkt voorlopig nog geen plannen te hebben om te stoppen met drugs. Ondertussen werd al bevestigd dat we Elliot zullen terugzien in het derde seizoen, dan zullen we dus zien of hun vriendschap echt gedoemd is, of dat ze toch een manier vinden om hun verschillende levensstijlen te combineren.

Bekijk hier de volledige aflevering van Enter Euphoria:

Meer
Lees meer...