‘Euphoria’: Bekijk hier de trailer van de spannende slotaflevering van seizoen 2

Het tweede seizoen van Euphoria loopt bijna op zijn einde. Zondagnacht verschijnt de achtste en laatste aflevering en die belooft razend spannend te worden. In een korte trailer die HBO deelde, krijgen we al een voorsmaakje van waar we ons aan mogen verwachten. Pas op: de rest van dit artikel bevat heel wat spoilers over de zevende en voorlaatste aflevering.

Euphoria werkt al enkele afleveringen naar het – ongetwijfeld spectaculaire – slot van het tweede seizoen toe. Terwijl het er in de vijfde aflevering nog naar uitzag dat we ons vooral over Rue (Zendaya) zorgen moesten maken, lijkt het recent verrassend genoeg de goede kant op te gaan met haar zoveelste poging om af te kicken. Rue verontschuldigde zich bij haar sponsor Ali (Colman Domingo), probeert de band met haar gezin te herstellen en lijkt voorlopig van de drugs af te blijven. Toch loert er ook hier gevaar om de hoek. In aflevering 7 konden we namelijk horen dat er voor haar nog steeds geen plaats is in de afkickkliniek.

Lexi

De grote problemen lijken zich echter elders af te spelen. Zo zagen we hoe Nate (Jacob Elordi) razend was op zijn nieuwe vriendin Cassie (Sydney Sweeney) omdat haar zus Lexi (Maude Apatow) lacht met zijn geaardheid in haar geniale toneelstuk Our Life. Als reactie beslist Nate om Cassie, die hij juist in huis had genomen, alweer te dumpen. Nu ook haar grote liefde haar heeft laten vallen, is er niets meer dat Cassie tegenhoudt om wraak te nemen op alles en iedereen en voor de nodige drama te zorgen. De kans dat Lexi haar toneelstuk ongestoord kan afwerken, lijkt dan ook zo goed als onbestaande.

En ook op liefdesvlak zou de slotaflevering van het tweede seizoen van Euphoria wel eens hard kunnen aankomen bij Lexi. We konden begin deze week al zien hoe Fez (Angus Cloud) zich uitgebreid klaarmaakte om naar het toneelstuk te komen kijken, maar zagen ook hoe hij daar blijkbaar niet geraakt is. De exacte reden daarvan weten we nog niet, al lijkt het duidelijk dat de slotaflevering voor Fez niet positief zal uitdraaien.

Fez en Ashtray

Die problemen lijken te maken te hebben met Custer (Tyler Chase), een voormalige medewerker van drugsdealer Mouse (Meeko), die in het begin van seizoen 2 vermoord wordt door Fez en Ashtray (Javon Walton). Na even verdwenen te zijn, blijkt Custer nu samen te werken met de politie om Fez en Ashtray op te pakken voor de moord op Mouse. Om te voorkomen dat zijn vriendin Faye (Chloe Cherry), die bij hen inwoont, ook in de gevangenis belandt, komt hij haar op voorhand waarschuwen. Zal Faye trouw blijven aan haar Custer, of waarschuwt ze Fez en Ashtray op tijd?

De kans bestaat overigens dat we niet op al onze vragen een antwoord krijgen. HBO vernieuwde begin deze maand namelijk al Euphoria voor een derde seizoen, waardoor er nog veel tijd is om verhaallijnen af te ronden of verder uit te werken.

Bekijk hier de trailer van de voorlopig laatste aflevering van Euphoria:

Meer
Lees meer...