‘Euphoria’ vernieuwd voor seizoen 3 door HBO

Goed nieuws voor alle fans van de hitreeks Euphoria met o.a. Zendaya en Jacob Elordi in de hoofdrollen, want jullie zullen zeker jullie derde dosis van de serie krijgen. HBO Max kondigde namelijk zonet aan dat de Emmywinnende dramaserie van bedenker Sam Levinson is vernieuwd voor een derde seizoen.

De vernieuwing van Euphoria voor een derde seizoen komt eigenlijk niet als een verassing, omdat het tweede seizoen nog steeds kijkcijferrecords oplevert voor zowel HBO als HBO Max. En dat terwijl seizoen 2 nog niet eens volledig uit is, want de laatste aflevering verschijnt namelijk op zondag 27 februari (in de VS).

Seizoen 2

In seizoen 2 keert Zendaya terug als Rue, die een terugval heeft sinds Jules (Hunter Schafer) haar verliet voor de stad. Nu de school weer begint, wordt Rue geconfronteerd met nieuwe obstakels voor haar nuchterheid en haar relatie met Jules. De spanningen lopen ook op tussen Nate (Jacob Elordi), Maddy (Alexa Demie) en Cassie (Sydney Sweeney), terwijl Lexi (Maude Apatow) een creatieve onderneming aangaat.

Geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Levinson, is Euphoria zowel kritisch als cultureel een hit geweest. Euphoria was niet alleen trending op Twitter na bijna elke aflevering, maar nam ook drie prijzen mee naar huis bij de 2020 Primetime Awards. Waaronder de historische overwinning van Zendaya voor Beste Actrice in een Dramareeks. Dat jaar won Euphoria ook de prijzen voor Beste Make-up en Beste Muziek en Lyrics. Bij de Primetime Awards van 2021 ontving Euphoria drie nominaties.

Seizoen 3

“Sam, Zendaya, en de hele cast en crew van Euphoria hebben seizoen 2 naar buitengewone hoogten gebracht. We kunnen niet meer vereerd zijn om te werken met dit supergetalenteerde team of meer enthousiast zijn om onze reis met hen voort te zetten in seizoen 3″, zei Francesca Orsi tegen Deadline, Executive Vice President, HBO Programming.

Naast Zendaya, Hunter Schafer, Sydney Sweeney, Jacob Elordi en Alexa Demie schitteren ook Maude Apatow, Nika King, Eric Dane, Angus Cloud, Algee Smith, Barbie Ferreira, Javon Walton, Dominic Fike, Storm Reid en Austin Abrams in de hoofdrollen.

Levinson produceert samen met Kevin Turen, Ravi Nandan, Drake, Adel “Future” Nur, Zendaya, Will Greenfield, Ashley Levinson, Ron Leshem, Daphna Levin en Hadas Mozes Lichtenstein. De serie, geproduceerd in samenwerking met A24, is gebaseerd op de Israëlische serie met dezelfde naam, die werd gecreëerd door Ron Leshem en Daphna Levin. De transgenderconsultant is Scott Turner Schofield. Kenneth Yu fungeert als producent, terwijl Harrison Kreiss, Julio Perez en Jeremy O. Harris coproducenten zijn.

Het tweede seizoen van Euphoria kan je bij ons kijken via Streamz.

Meer
Lees meer...