‘Euphoria’: Verhaallijn Fez en Ashtray had eigenlijk een heel ander einde, maar werd dag voor de opnames volledig aangepast

Het meest schokkende en hartverscheurende moment van de finale van het tweede seizoen van Euphoria was zonder twijfel het moment waarop Ashtray (vermoedelijk, we leven op hoop) doodgeschoten werd voor de ogen van Fez. In een interview vertelt Javon Walton, die Ash speelt, nu dat in het oorspronkelijke script Fez zou sterven in plaats van Ashtray, maar dat de verhaallijn op het laatste moment aangepast werd.

Tijdens de finale van het tweede seizoen van Euphoria kregen we te zien hoe Custer de broers Fez (Angus Cloud) en Ash (Javon Walton) in de val probeerde te lokken. Toen Ash dat in de gaten kreeg, vermoordde hij Custer, maar de politie was op dat moment al onderweg. Hoewel Fez probeerde om de schuld volledig op zich te nemen, weigerde Ash te luisteren en nam hij het heft in eigen handen. En dat werd hem uiteindelijk fataal. Of zo lijkt het toch.

“Hoop dat Ash nog leeft”

In een interview met Variety legt Javon Walton, die Ashtray speelt in de reeks, uit dat hij gelooft dat de kans bestaat dat Ash nog leeft. “Er is zeker hoop dat Ashtray nog leeft. Want als er iemand is in de reeks die een schot kan overleven, dan is het wel Ashtray. Hij is een badass kind. Hij speelt geen spelletjes. Ik geloof dat hij er nog steeds kan zijn in het derde seizoen.”

Hoewel Javon hoopt dat hij nog zal verschijnen in het derde seizoen, voelde het opnemen van de scène in de badkamer als z’n einde. “Het was moeilijk om die laatste scène op te nemen, want ik wist dat het mijn laatste keer op de set zou zijn en dat suckt. Ik wist dat ik iedereen daar zou missen. Het was een trieste dag, maar ook een goede dag. Omdat ik wist dat ik een sterke laatste indruk zou maken.”

Eigenlijk ander einde

In het interview verklapt Javon ook dat het oorspronkelijke script heel anders was. “Ashtray zou eigenlijk niet neergeschoten worden. Het was Fez die neergeschoten zou worden. De dag voor de opnames hebben ze de hele verhaallijn veranderd.”

Zelfs in dat nieuwe script werden nog heel wat andere dingen aangepast. Zou zou Ashtray oorspronkelijk wel antwoorden vanuit de badkamer tijdens de schietpartij. “Het is lang geleden, dus ik weet niet meer exact wat de dialoog was. Maar op verschillende momenten tijdens het seizoen waren er scènes waarin Ashtray eigenlijk veel zei, maar Sam (Levinson, red.) besloot om die te schrappen, omdat hij houdt van het mysterie rond Ash.”

Meer
Lees meer...