Peter Dinklage krijgt rol in ‘Hunger Games’-prequel ‘The Ballad Of Songbirds & Snakes’

Peter Dinklage, die we vooral kennen voor zijn rol als Tyrion Lannister in Game of Thrones zal te zien zijn in Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes. Dinklage zal in de film te zien zijn naast onder andere Tom Blyth, Rachel Zegler, Josh Andrés Rivera, Hunter Schafer en Jason Schwartzman.

De cast van Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes is nog wat indrukwekkender geworden. Peter Dinklage is namelijk gecast voor de rol van Casca Highbottom, de decaan van de Academy.

Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes

Er is steeds meer geweten over de prequel van Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes, de prequel van The Hunger Games. De film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek, vertelt het verhaal van de jonge Coriolanus Snow. We kennen Snow natuurlijk als de meedogenloze president uit The Hunger Games die de Hunger Games organiseert. In Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes krijgen we te zien hoe Coriolanus Snow als achttienjarige voor het eerst kennis maakt met de Hunger Games, waar hij de jonge tribute Lucy Gray Baird van District 12 moet coachen.

In de prequel zal Tom Blyth te zien zijn als Coriolanus Snow. De rol van tribute Lucy Gray Baird wordt gespeeld door Rachel Zegler. Daarnaast werden ook al Josh Andrés Rivera (Sejanus Plinth), Hunter Schafer (Tigris Snow) en Jason Schwartzman (Lucretius “Lucky” Flickerman) bevestigd voor de film.

Peter Dinklage

En nu werd ook Peter Dinklage toegevoegd aan de cast. Hij zal de rol spelen van Casca Highbottom, de decaan van de Academy, de meest prestigieuze school van de Capitol. “Decaan Highbottom is een van de meest machtige mensen in het leven van Snow”, vertelt regisseur Francis Lawrence. “Als het strenge en wraakzuchtige gezicht van de Hunger Games bepaalt hij de regels, die ook het lot van Coriolanus zullen bepalen. Ik ben heel blij dat Peter hem tot leven zal brengen.”

“We kunnen niet enthousiaster zijn over de manier waarop deze cast bij elkaar komt. We zijn zo blij dat we Peter Dinklage kunnen verwelkomen in Panem. Peter is niet enkel een publiekslieveling die een indrukwekkende présence heeft in elke rol die hij speelt. Hij is ook gewoon een van de beste acteurs van het moment”, klinkt het bij Nathan Kahlane, de president van Lionsgate’s Motion Picture Group. “Hij zal een geweldige, charismatische invulling geven aan de belangrijke rol van de decaan van de Academy.”

Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes staat gepland om op 17 november 2023 in de zalen te verschijnen. Bij ons zal dat dan waarschijnlijk op 15 november 2023 al zijn, aangezien films hier traditioneel op woensdag verschijnen.

Meer
Lees meer...