Jason Schwartzman voegt zich bij cast van ‘Hunger Games’-prequel ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’

Aan de cast van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is opnieuw een naam toegevoegd. Jason Schwartzman zal namelijk te zien zijn in de aankomende prequel die in november 2023 wordt verwacht. Hij zal daarin de rol spelen van Lucretius ‘Lucky’ Flickerman, de host van de tiende Hunger Games.

The Hunger Games keert eind 2023, acht jaar na de vierde en voorlopig laatste film, terug met de prequel The Ballad of Songbirds and Snakes. Deze film zal zich 64 jaar voor de gebeurtenissen van de eerste film afspelen en gaat over de tiende Hunger Games. De host van die spelen is Lucretius ‘Lucky’ Flickerman, een voorouder van Caesar Flickerman (Stanley Tucci), die we kennen als stem van Panem uit de originele Hunger Games-films.

Jason Schwartzman is nu gecast voor die rol van Lucky. Dat schrijft The Hollywood Reporter. De Amerikaan was in het verleden onder andere te zien in de films The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch en de series Mozart in the Jungle en seizoen 4 van Fargo.

Rest van de cast

Eerder castte The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes al Tom Blyth als de jonge Coriolanus Snow. Hunter Schafer speelt dan weer zijn nicht een dichtste vertrouwelinge Tigris. Daarnaast zal ook Rachel Zegler te zien zijn als Lucy Gray Baird, de Hunger Games-tribuut uit het arme 12de district. Josh Andres Rivera is tot slot gecast in de rol van Sejanus Plinth, de mentor van een deelnemer uit District 2. Francis Lawrence neemt, net als in drie van de vier Hunger Games-films, de regie voor zijn rekening.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf 15 november 2023 in de Belgische cinema’s te zien.

Meer
Lees meer...