De eerste namen die te zien zullen zijn in het vijfde seizoen van ‘Fargo’ zijn bekend

Er komt een vijfde seizoen van de succesreeks Fargo en dat zal zich afspelen in het jaar 2019. Dat was al bekend, maar nu weten we ook wie er in de reeks te zien zal zijn.

Het is al van 2014 geleden dat Noah Hawley uitpakte met zijn reeks Fargo. Een reeks die dezelfde naam draagt dan de populaire film uit 1996 van de Coen Brothers. De serie werd geen letterlijke hervertelling van de film, maar wel een anthology reeks in dezelfde geest, een reeks die dus elk seizoen een nieuwe verhaallijn en een nieuwe cast in de aanbieding had.

Jon Hamm, Juno Temple en Jason Leigh

De hoofdfiguren zijn (meestal) brave zielen die omwille van geldgewin zich overgeven aan een criminele daad en een steeds diepere put graven voor zichzelf. Er zijn al grote namen gepasseerd doorheen de jaren. Billy Bob Thorton en Martin Freeman in het eerste seizoen, Kirsten Dunst en Jesse Plemons een jaartje later, Ewan McGregor en Carrie Coon in het derde en Chris Rock en Jessie Buckley in het vierde seizoen.

Ook het vijfde seizoen heeft toch weer enkele mooie namen gescoord. Jon Hamm (bekend van Mad Men en net nog te zien in Top Gun: Maverick), Juno Temple (die een grote rol heeft in Ted Lasso) en Jennifer Jason Leigh (onder andere bekend van Atypical en Tarantino-film The Hateful Eight) zijn al aan de reeks verbonden. Plotdetails zijn nog niet vrijgegeven.

Sneller dan verwacht?

Tussen het eerste en het tweede seizoen van Fargo zat één jaar, tussen het tweede en het derde al twee jaar en tussen het derde en vierde seizoen drie jaar. Na afloop van het vierde seizoen (in 2020) duurde het meer dan een jaar – tot februari van dit jaar – voor er groen licht werd gegeven voor een vijfde. Dat er nu al castleden verbonden zijn wil misschien wel zeggen dat de productie van het seizoen in een stroomversnelling zit en er misschien wel sneller zit aan te komen dan verwacht.

De drie eerste seizoenen van Fargo zijn te zien via Netflix. Het vierde seizoen stond een tijdje op VRT NU, maar is momenteel nergens meer te zien.

Fargo is een FX-reeks en zou dus vroeg of laat op Disney+ terecht moeten komen. Via welke streamer het vijfde seizoen bij ons te zien zal zijn, is ook nog niet bekend.

Meer
Lees meer...