‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes’ krijgt nieuwe, veelbelovende trailer

Later dit jaar kan je in de cinema terecht voor de prequel The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. De eerste beelden die daarvan al op de wereld werden losgelaten, maakten de fans van de franchise alvast enthousiast. Dat is ook met deze nieuwe trailer niet anders. Opnieuw zien we alles wat we hopen te zien in een The Hunger Games-film.

The Hunger Games keert eind 2023, acht jaar na de vierde en voorlopig laatste film, terug met de prequel The Ballad of Songbirds and Snakes. Deze film zal zich 64 jaar voor de gebeurtenissen van de eerste film afspelen. De latere president Coriolanus Snow is amper achttien jaar en bevindt zich in een veel benardere situatie. Terwijl zijn familie ooit rijk was, is hij zo goed als alles kwijt. Snow leeft nog steeds in een enorme penthouse in de hoofdstad van Panem, maar heeft zo goed als geen geld.

Hij probeert de schijn hoog te houden door op de zwarte markt luxekleding te kopen. Eten en geld voor het onderhoud van zijn verblijf is echter schaars. Bij de tiende Hunger Games krijgt hij een unieke kans aangeboden als mentor van Lucy Gray Baird, de deelnemer voor het arme 12de district. Snow ziet dat aanvankelijk niet zitten, maar merkt al snel dat Lucy Gray Baird beter is dan haar vaak kansloze districtgenoten. Op die manier hoopt hij zelf ook zijn weg naar de top opnieuw te bewerkstelligen.

Tom Blyth en Rachel Zegler

Voor de rol van de jonge Coriolanus Snow is Tom Blyth gecast. Hem krijg je veel te zien in de nieuwe trailer van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. Daarnaast zien we ook veel beelden van Rachel Zegler, die rekruut Lucy Gray Baird speelt.

Peter Dinklage (Game of Thrones) is dan weer gecast voor de rol van Casca Highbottom, de decaan van de Academy. The Grand Budapest Hotel-acteur Jason Schwartzman speelt Lucretius ‘Lucky’ Flickerman, de host van de tiende Hunger Games, terwijl Viola Davis een slechterik zal spelen.

Bekijk hier de nieuwe trailer van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes:

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf 15 november 2023 in de Belgische cinema’s te zien.

Meer
Lees meer...