‘Eigen Kweek’ seizoen 3 heeft startdatum en nieuw personage

‘Eigen Kweek’ seizoen 3 heeft startdatum en nieuw personage

Een nieuwjaarsgeschenk van formaat: op 1 januari 2019 start het nieuwe seizoen van ‘Eigen Kweek’ op één. Het gaat om één van de populairste reeksen van de VRT met op bepaalde momenten niet minder dan 2,1 miljoen kijkers. Uiteraard gaat het opnieuw over de marihuanateelt van de West-Vlaamse boerenfamilie de Welvaerts.

We hebben een hele tijd moeten wachten op een derde seizoen van Eigen Kweek. De zes nieuwe afleveringen werden al opgenomen in 2016, maar ze zagen het daglicht niet “omdat series met internationale samenwerkingen voorrang moesten krijgen”, klinkt het bij de VRT. “Maar ook om wat tijd te laten verstrijken tussen seizoen 2 en 3.”

Het team achter Eigen Kweek hoeft zich wellicht geen zorgen te maken over kijkcijfers. Het tweede seizoen kon bij momenten rekenen op meer dan 2 miljoen kijkers.

(De makers van Eigen Kweek brachten ook een serie uit op VTM.)

“Definitieve afronding”

Dit nieuw seizoen wordt uitgezonden op dinsdagavond in plaats van zondagavond, maar daar heeft bedenker Philippe De Schepper geen problemen mee. “De acteurs vinden dit laatste seizoen alvast het beste van de drie en ook de kijker zal merken dat er behoorlijk wat nieuws te ontdekken valt”, laat hij weten aan de kranten van Het Mediahuis. “Ik kan ook al verklappen dat we er met een knal uitgaan. Eigen Kweek krijgt een definitieve afronding. Inclusief een epiloog waarin we vertellen hoe het de Welvaerts verder vergaat.”

(Ons interview met Wim Willaert tijdens het tweede seizoen van Eigen Kweek lees je hier.)

Akelige cliffhanger

Het derde seizoen van Eigen Kweek begint met een cliffhanger van jewelste. “Chantal (de politieagente gespeeld door Maaike Cafmeyer, red.) heeft door dat de Welvaerts wel degelijk marihuana hebben geteeld. Daardoor is het uit met de goede verstandhouding met de familie. Ze start haar eigen onderzoek, maar wordt gedwarsboomd door een nieuwe commissaris.”

(Wat volgens Sien Eggers ‘het geheim’ van Eigen Kweek is, lees je hier.)

Peter Van den Begin

Die rol is weggelegd voor de charismatische Peter Van den Begin. Dat wisten we al sinds 2016. “We hebben Peter niet zomaar gekozen”, zegt De Schepper. “Omdat we de gimmick van het steenkolenengels van Frank (gespeeld door Wim Willaert, red.) niet nog eens wilden uitspelen, zoeken we de Babylonische spraakverwarring elders. Van den Begin is een Antwerpenaar die in het politiebureau het Algemeen Nederlands wil invoeren. Het Antwerps, dus. In het hart van West-Vlaanderen is dat om problemen vragen.”

(Deze 15 dingen moet je weten voor je met een West-Vlaming begint te daten.)

“Engels praten met Walen”

Alsof dat allemaal nog niet hilarisch genoeg is, zal de West-Vlaamse familie ook geconfronteerd worden met een bende Franstaligen. “Ik kan wel vertellen dat de West-Vlamingen met hun slechte Frans dan maar Engels spreken met die Walen, en dat zorgt voor een hilarische chaos.”

Overleden

Een van de acteurs, die een Franstalig personage vertolkte, is ondertussen overleden. “Serge Larivière, de man uit de Kriek Belle Vue-reclames overleed in september op z’n zestigste. Op het einde van de eerste aflevering zullen we een in memoriam toevoegen.”

(Onze 5 redenen om Eigen Kweek te bekijken, lees je hier.)

Twee zwangerschappen

In dit derde seizoen zien we de vertrouwde acteurs van de vorige reeksen terug: Sien Eggers, Dirk Van Dijck, Wim Willaert, Maaike Cafmeyer, Sebastien Dewaele, Liesa Naert en Rhoda Montemayor. Die laatste speelt Julita, de Filipijnse vrouw van Frank. Ze is zwanger van een drieling wat voor gigantische spanningen zorgt.

Steven, vertolkt door Sebastien Dewaele, krijgt weer een heleboel miserie over zich heen. Zijn (ex-)vriendin Griet (Liesa Naert, red.) is zwanger en laat haar vader nu net onderzoeksrechter zijn. Die probeert de Welvaerts het leven moeilijk te maken.

(‘Den oto’ van Frank werd in 2016 te koop aangeboden op Kapaza.)

Gesponsorde artikelen