Elon Musk wil 45 miljoen dollar per maand doneren aan presidentscampagne Donald Trump

Elon Musk liet enkele dagen geleden op X weten dat hij Donald Trump steunt tijdens zijn presidentscampagne. Nu laat The Wall Street Journal weten dat Musk van plan is om maandelijks 45 miljoen dollar over te maken aan het pro-Trump American PAC (Political Action Committee). Bloomberg schreef eerder al dat Musk “een aanzienlijk bedrag” had overgemaakt aan de campagne.

In de Verenigde Staten staan er dit najaar opnieuw presidentsverkiezingen op de planning. Daarin nemen huidig president Joe Biden en voormalig president Donald Trump het opnieuw op tegen elkaar. Elon Musk liet eerder deze week weten dat hij Trump steunt tijdens zijn campagne en dat bewijst hij door financiële steun te bieden aan de campagne.

45 miljoen dollar per maand

The Wall Street Journal laat weten dat Elon Musk van plan is om 45 miljoen dollar (41,4 miljoen euro) per maand te schenken aan America PAC (political action committee). Dit is een organisatie die de campagne van Donald Trump financieel ondersteunt, door vooral op de zogenaamde swing states in te zetten. Dit zijn de staten die niet uitgesproken republikeins of democratisch stemmen en dus het verschil kunnen maken.

Vanaf deze maand zou Musk beginnen met deze grote donaties te maken. Als hij dit blijft doen tot de verkiezingen op 5 november, zal het gaan om de grootste donatie aan de campagne van Trump. De grootste donatie tot op heden stond op naam van de achterkleinzoon van bankier Thomas Mellon.

Ook heel wat andere mensen leverden al financiële steun aan de campagne van Donald Trump. Het gaat daarbij onder andere over Joe Lonsdale, de oprichter van softwarebedrijf Palantir en de Winklevoss-tweeling, die je kan kennen van Facebook, maar die zich nu richten op cryptomunten. De Winklevoss-tweeling liet zich al kritisch uit tegenover Joe Biden, die volgens hen een oorlog tegen crypto heeft gestart door strenge reguleringen.

Meer
Lees meer...