Elon Musk plant nieuwe drastische verandering op X: Geen like-, repost- en replyknoppen meer op de feed

Elon Musk heeft een nieuwe opvallende verandering aangekondigd voor X, het voormalige Twitter. Hij is van plan om de likes, reposts en reply’s volledig te verwijderen uit de feed. Als je ze toch wil zien zal je een tweet naar links of rechts moeten schuiven. De reacties zijn unaniem negatief, maar Musk houdt toch vol.

Sinds Elon Musk in oktober 2022 Twitter overnam, is de app al volledig veranderd. In de eerste plaats kreeg het de nieuwe naam X, maar ook qua uiterlijk en inhoud heeft de app een hele metamorfose ondergaan. En nu komt er nog een grote aanpassing.

Geen likes, reposts en reply’s in de feed

Musk wil de zogenaamde engagement buttons verwijderen uit de feed. Het gaat hierbij om de knoppen om een tweet te liken, reposten of er een comment onder te posten. Ook de tellers die aangeven hoeveel likes, reposts of comments een post heeft, zullen verdwijnen. Hierdoor zal je op de feed dus enkel de posts zelf te zien zijn. De enige teller die aangeeft hoe populair een post is die blijft, is het cijfer dat aangeeft hoe vaak een post bekeken is. Dit cijfer verhuist wel naar de rechterbovenhoek.

In een video, die Aaron Perris van MacRumors deelde op X, is te zien hoe het er dan zou uitzien. Daarin wordt ook gedemonstreerd dat je de posts zal kunnen liken door naar links te swipen en dat een swipe naar rechts een menuutje opent met de mogelijkheid om een comment te posten, de post te reposten of te quoten. Meteen kwam er een golf aan kritiek, maar Elon Musk zelf staat volledig achter de vernieuwing. Zo reageerde hij op een kritische reactie op de video met: “Het is geweldig. Gewoon naar links swipen om te liken en naar rechts om te commenten.”

Meer
Lees meer...